Κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος, μην περιπαίζετε τους Βορειοηπειρώτες

Κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος, μην περιπαίζετε τους Βορειοηπειρώτες

Μην περιπαίζετε με τους Βορειοηπειρώτες. Εσείς οι πολιτικοί που κυβερνάτε την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι και δική μας Πατρίδα. Είναι και η Πατρίδα των Βορειοηπειρωτών.

Ποτέ δεν μας πήρατε στα σοβαρά. Ποτέ δεν βάλατε τα δικά μας προβλήματα στη δική σας ατζέντα. Μάλιστα, η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Με δική σας προσταγή οπισθοχωρούσε ο Ελληνικός στρατός. Από τα απελευθερωμένα , με αίμα εδάφη. Με δική σας αμέλεια μείναμε ξεκομμένοι και ορφανοί. Με το όνομα της Ελλάδος θανατώθηκαν και χαράμισαν τα νιάτα τους στις φυλακές και εξορίες δεκάδες και εκατοντάδες. Πόσοι άλλοι απάνω στα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα…

Με τον δικό μας αγώνα, χάρη στην οργάνωση της Ομόνοιας, κατορθώσαμε να εφοδιαστούμε με κάρτα ομογενούς και να γίνουμε και νόμιμοι πολίτες αυτής της χώρας. Της Ελλάδος. Αν θα ήταν από σας τους πολιτικούς, ακόμα θα σβαρνιζόμασταν σαν τα ερπετά.

Ξανά με δικό μας αγώνα και με την ευαισθησία κάποιων κυβερνητών βάλθηκε το πολυπόθητο επίδομα του ΟΓΑ. Για να βοηθηθούν και αυτοί που μένουν εδώ. Πού φιλάνε Θερμοπύλες. Αν γνωρίζετε τι σημαίνει Θερμοπύλες.

Έλαμψε το πρόσωπο των υπερήλικων. Γέμισε χαρά. Γέμισε αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Που βοηθά από το υστέρημά του. Όχι για σας τους πολιτικούς. Γιατί ήσασταν ξανά εσείς οι πολιτικοί, που αφαιρέσατε αυτό το αγαθό, για την επιβίωση ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτών των υπερηλίκων.

Σαν δε φτάνει αυτό. Περιπαίζετε με μας. Πέρασαν τρία χρόνια που συνεχίζει αυτή η κοροϊδία. Από το Μάρτη στον Απρίλη και από τον Απρίλη στο Μάρτη.

Και μετά από την τρίχρονη κοροϊδία, βγάλατε μια εγκύκλιο των 15 σελίδων, που ζητάτε βελόνι στο άχυρο. Ζητάτε πράγματα που και οι Αλβανοί χαμογελούν. Διπλός ο χαρακτήρας του χαμόγελου: Να μην πάρουν οι Βορειοηπειρώτες αυτό το επίδομα και… με την γραφειοκρατία, ή μάλλον βλακεία τη δική σας. Μια εγκύκλιο που εφαρμόζεται κάλλιστα η παροιμία: «Και τα πρόβατα σωστά και ο λύκος χορτάτος».

Οι Βορειοηπειρώτες, κύριοι πολιτικοί και κυβερνήτες της Ελλάδος, έχουν μάθει και γνωρίζουν τι θα πει δικτατορία και τι βασανιστήρια. Τι θα πει φτώχεια και τι ταλαιπωρία. Μα το όνομα του Βορειοηπειρώτη και τη υπερηφάνεια, τη γλώσσα και τη θρησκεία, την αγάπη για τη γενέτειρα και τον τόπο τους δεν μπόρεσε να τους τα αφαιρέσει κανένας.

Και τώρα φτωχοί θα μείνουμε, αλλά υπερήφανοι. Και θα μείνουμε εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Για να μην κάνουμε το χατίρι κάποιων που θέλουν ν’ αδειάσει αυτός ο τόπος.

Εσείς; Αυτό που ζητάμε από σας: Μην περιπαίζετε μαζί μας.

Από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου