Τελικά τι απέδωσε το γλείψιμο των τελευταίων μηνών στα Τίρανα;

Τελικά τι απέδωσε το γλείψιμο των τελευταίων μηνών στα Τίρανα;

• Είναι θλιβερή η εικόνα του ελληνικού ΥΠΕΞ, που βρίσκεται σε διακοπές από τις 20 Ιουλίου, να αναφέρει ως τελευταίες δραστηριότητές του την επίσκεψη του κ. Αμανατίδη στο Φανάρι και τις συζητήσεις του με τον προκάτοχό του Άκη Γεροντόπουλο.

Τέτοια περίοδο παρακμής είναι πραγματικά δύσκολο να θυμηθεί κανείς στη Β. Σοφίας.

• Και τότε, ξαφνικά, πρόεκυψε το θέμα του Ναού του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα. Και αφού έκανε, εκ του ασφαλούς, τη «σκληρή» ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας, γνωρίζοντας ποια θα είναι η απάντηση, έσπευσε να… χαιρετίσει τη λογική απάντηση του αλβανικού ΥΠΕΞ.

• Προφανώς, μη θέλοντας να διδαχθούν τίποτα και εγκλωβισμένοι στη στρατηγική του κ. Κοτζιά για περικύκλωση των Σκοπίων, με αιχμή τον αλβανικό παράγοντα, νόμιζαν ότι και τους «σκληρούς» θα κάνουν για τις ανάγκες του εσωτερικού μετώπου, καθώς θα τρέχουν για ψήφους, και τους Αλβανούς θα καλοπιάσουν.

• Αποτέλεσμα ήταν ότι βγήκε ο Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, και με ειρωνικό τρόπο τους εξέθεσε χοντρά, καθώς επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς των Αλβανών περί Χειμάρρας.

Και είχαμε τελικά τη γνωστή κατάληξη με την κατεδάφιση του ναού…

• Αντί λοιπόν να ασχολούνται μόνο με επικοινωνιακά παιχνιδάκια με τους Αλβανούς, ας μας πουν τελικά τι απέδωσε το γλείψιμο των τελευταίων μηνών στα Τίρανα. Γιατί αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι αυτό που πέτυχαν είναι μόνο και μόνο να κερδίσει η Αλβανία την αναστολή και των ελληνικών ερευνών σε οικόπεδο του Ιονίου, το οποίο αμφισβητούν οι Αλβανοί στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν στην πράξη τη Συμφωνία οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών.

Ο εξωφρενικός
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Το διαβάσαμε στον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου

Καλοσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος των Χιμαριωτών!
Γκόρος: «Ναι, έχω ελληνική ταυτότητα και δεν υπάρχ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη