Γιατί τα τουριστικά χωριά είναι ο δούρειος ίππος της Χιμάρας

Γιατί τα τουριστικά χωριά είναι ο δούρειος ίππος της Χιμάρας

Μετά το φιάσκο που έπαθαν τα μεγάλα συμφέροντα με τα κτήματα που αγόρασαν (για δεκάρες) από τους συμπατριώτες = απατεώνες μας, τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να πάρουν τα κτήματα της Χιμάρας με την βοήθεια της Αλβανικής κυβέρνησης και με βάση νόμους που παρακάμπτουν το συνταγματικό δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία.

Η νέα απόπειρα αρπαγής της ακίνητης περιουσίας της Χιμάρας κρύβεται πίσω απο το νέο πρόγραμμα για τα περίφημα "τουριστικά χωριά"! Πως λειτουργεί και που βασίζεται νομικά η νέα απόπειρα αρπαγής περιουσιών που λέγετε "τουριστικά χωριά";

Το προγραμα των "τουριστικών χωριών" είναι ένα τέχνασμα για να πάρουν τα παραθαλάσσια κτήματα της Χιμάρας (που ανήκουν σε ιδιώτες ή στην θρησκευτική κοινότητα ή στο δήμο), παρακάμπτοντας τους νόμους και το δικαίωμα στην ιδιωτική και κοινοτική περιουσία που έχει ο λαός της Χιμάρας, μέσω ειδικών "αναπτυξιακών" νόμων.

Σε αυτό το εγχείρημα τους βοηθάει και το γεγονός ότι στην Χιμάρα δεν έχει γίνει η καταγραφή περιουσιών στα κτηματολόγια Αυλώνας. Όλα τα κτήματα του λαού της Χιμάρας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Χιμάρας που δεν έχουν εγγραφεί στο κτηματολόγιο Αυλώνας, με βάση τον Αλβανικό νόμο, θεωρούνται κρατικά. Οι ειδική αυτοί "αναπτυξιακοί" νόμοι που θα τους βοηθήσουν να αρπάξουν της περιουσίες της Χιμάρας, έχουν ψηφιστεί και αλλά θα ψηφιστούν τους επόμενους μήνες. Οι νόμοι αυτοί είναι:

O νόμος 125/2013 "Για τις σύμβασης παραχώρησης και την συνεργασία δημόσιου με ιδιώτες", που έχει ψηφιστεί από την Αλβανική Βουλή το 2013. Θυμίζουμε ότι αυτός ο νομός αποτελούσε την νομική βάση για την αποπήρα αρπαγής 3 χιλιομέτρων παραλιών στο χωριό Δρυμάδες και Γκιλεκάτες.

O επερχόμενος νόμος "Για τον Τουρισμό", που αναμένεται να ψηφιστεί από την Αλβανική Βουλή εντός του 2015. Τι λέει ο νομός 125/2013;
- Άρθρο 4, Πεδίο εφαρμογής της σύμβασης παραχώρησης δημόσιου / ιδιωτικού. γραμμα e): Η διαδικασίας της σύμβασης παραχώρησης μπορεί να εφαρμοστει και στον τομέα του τουρισμού, διασκέδασης και ξενοδοχείων. Δίνοντας τους το δικαιωμα να εντάξουν τα "τουριστικά χωριά" σε αυτό το νόμο.
- Άρθρο 30, Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ιδιώτη και δημοσίου. 3. Η σύμβαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι 35 χρόνια. Σχόλιο: Στο Γκολέμη του Δυρραχίου που έγιναν παρόμοιες σύμβασεις μετά απο 16 χρόνια, με ειδικό νόμο, τα κτήματα αυτά ιδιωτικοποιήθηκαν προς όφελος του αναδόχου με γελοίες τιμές. 5. Η σύμβαση αυτή μπορεί να παραταθεί αν κριθεί αναγκαίο. Σχόλιο: Στο άπειρο.
-Άρθρο 37. Οι σχέσεις ιδιοκτησίας. 1. Εάν μια σύμβαση παραχώρησης δημόσιου / ιδιωτικού τομέα αφορούν τη χρήση της περιουσίαs που ανήκει σε ιδιώτη που δεν εμπλέκονται στη σύμβαση παραχώρησης, οι σχέσεις ιδιοκτησίας που συνοδεύουν αυτή την ιδιοκτησία πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου με βάση την σύμβαση.

Σε απλά ελληνικά, εάν κάποιος έχει μια ιδιωτική περιουσία εντός του κτήματος που θα δοθεί με σύμβαση, η ιδιοκτησία σε αυτό το κτήμα περνάει στο κράτος για να μην εμποδίζετε η σύμβαση = ΘΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΊ. Δηλαδή εάν έχετε ένα τίτλο ιδιοκτησίας από το κτηματολόγια της Αυλώνας για το κτήμα σας αυτό δεν σας γλιτώνει. Εάν ο μεγαλοεπενδυτής βάλει το μάτι στο κτήμα σας ... δεν το σώζετε με τίποτα. Το πολύ πολύ να πάρετε τα λεφτά της απαλλοτρίωσης που για τα κτήματα στην Χιμάρα με βάσει τον πίνακα της αρμόδιας Αλβανικής αρχής είναι λιγότερα από ΨΊΧΟΥΛΑ.

Το σχέδιο νόμου "Για τον τουρισμό", πάει ένα βήμα πιο πέρα κατά του δικαιώματος στην ιδιωτική περιουσία. Το άρθρο 6, θα ονομάσει αυτές τις επενδύσεις στον τουρισμό "Εθνικό Συμφέρον"!!! Αυτός ο ορισμος "Εθνικό Συμφέρον" δίνει το δικαίωμα στο κράτος, με βάσει το άρθρο 41, 3. του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας να κάνει απαλλοτριώσεις της ιδιωτικής περιουσίας.

Αυτό αφαιρεί κάθε δικαίωμα άρνησης της απαλλοτρίωσης από τον ιδιοκτήτη. Το άρθρο 31. Επιτρέπεται να δοθούν για επένδυσης κτήματα που είναι περιουσία του κράτους και κτήματα που είναι περιουσία της τοπικής κοινότητας (δήμου).

Οποίο κτήμα θεωρηθεί κρατικό η κοινοτικό είναι ελεύθερο για παραχώρηση. Το άρθρο 32. - Η ακίνητη περιουσία παραχωρείται για μέχρι 49 χρόνια. - Το ενοίκιο για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας που πληρώνει ο ανάδοχος στο κράτος η στον τοπικό δήμο είναι 1 Ευρώ. Δηλαδή ΔΩΡΕΆΝ τα καλύτερα κτήματα της Χιμάρας.

Στην συνέχεια, το σχέδιο νόμου λέει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ετοιμάσει το πολεοδομικό σχέδιο που θα εντάσσει αυτές τις επένδυσης (κάτι που έχει αρχίσει στην Χιμάρα) και θα πρέπει να ετοιμάσουν την ανάλογη υποδομή όπως δρόμους, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, κάτι που έχει αρχίσει να γίνετε στο Δραλαίο όπου έχουν εγκριθεί τα πρώτα τουριστικά χωριά.

Τα "τουριστικά χωριά" εναι μια παραπλανητική πλατφόρμα αρπαγής της παραθαλάσσιας ακίνητης περιουσίας της Χιμάρας προς όφελος μεγάλων συμφερόντων που θα αποφέρουν χοντρά φακελάκια σε μερικούς και την καταστροφή της Χιμάρας για όλους μας. Ο Δούρειος Ίππος βρίσκεται στο κατώφλι της Χιμάρας και αυτοί που κρατούν το κλειδί της πόλης έχουν ανοίξει τις πόρτες διάπλατα.

Ο Εκσκαφέας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου