Ποιος θα αποφασίσει τελικά για το μέλλον του ΚΕΑΔ;

Ποιος θα αποφασίσει τελικά για το μέλλον του ΚΕΑΔ;

Μπαλάκι μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΑΔ έχει γίνει η απόφαση για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας αφού κανείς δεν παίρνει ανοιχτά θέση σχετικά με το θέμα. Ο μόνος που έχει αποφασίσει είναι ο Ράμα που έχει δείξει στην πράξη πως δεν υπολογίζει το ΚΕΑΔ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπου το βασικό συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ πετούσε το γάντι στο ΚΕΑΔ για το θέμα της αποχώρησης απ' τον κυβερνητικό συνασπισμό. Το δελτίο τύπου έκλεινε ως εξής:

«εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της "Ομόνοιας" για τον μη σεβασμό των προεκλογικών και μετεκλογικών συμφωνιών και την συνεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όσον αφορά την Διοικητική Μεταρρύθμιση, την παιδεία, θέματα ιδιοκτησίας και την ισότιμη συμμετοχή στην δημόσια διοίκηση. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, συνέστησε στο Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συμμετέχει στην κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επί όλων των παραπάνω ανοικτών ζητημάτων.»

Στο 8ο συνέδριο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έγινε στο Αργυρόκαστρο ο κ. Ντούλες μιλώντας για το ίδιο ακριβώς θέμα είπε πως η παραμονή ή αποχώρηση του ΚΕΑΔ απ' την συμμαχία θα αποφασιστεί απο τα όργανα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση Ράμα έχει αποτύχει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων καθώς έχει κάνει βήματα πίσω στην εκπλήρωση των διεθνών προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσαρεστημένη απ' την συμμαχία και την στάση του Ράμα, το ΚΕΑΔ και ο Ντούλες το ίδιο, τότε τι στο καλό είναι αυτό που κρατά το ΚΕΑΔ σε μια κατά φαντασίαν συμμαχία; Αφού υπάρχει δυσαρέσκεια δεν είναι αστείο να κατακρίνουν την κυβέρνηση αλλά την ίδια στιγμή να είναι σύμμαχοί της;

Πάντως την ώρα που ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιος θα σηκώσει το βάρος της απόφασης, ο μόνος αποφασισμένος είναι ο Αλβανός πρωθυπουργός που θεωρεί περιττό το ΚΕΑΔ στην συμμαχία. Να θυμίσουμε πως κατά τις διαβουλεύσεις για την διοικητική διαίρεση άδειασε τον Ντούλε με τον Μάρτο σε ρόλο δούρειου ίππου και σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε με το μέρος του το κόμμα των τσάμηδων, PDIU, δίνοντάς τους γη και ύδωρ.

Όλη αυτή η υπόθεση όπως έχουμε ξαναγράψει έχει προκαλέσει τριγμούς ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ που ενώ κάποτε αποτελούσαν ταυτόσημες έννοιες, τώρα βλέπουμε να επιρρίπτει ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Τώρα που φτάσαμε πλέον Δεκέμβριο δεν μπορούμε να συζητάμε αν το ΚΕΑΔ θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει διότι ή απόφαση πάρθηκε προ πολλού και ήταν η παραμονή άσχετα αν πάλι δεν είχε κανείς το θάρρος να το ανακοινώσει. Αν στην πορεία αλλάξει γνώμη και αποχωρήσει θα είναι ήδη αργά για να κερδηθούν οι εντυπώσεις

Έρευνες για εμπλοκή της συμμορίας του Μπάκο στην δ...
H Θεσσαλονίκη τίμησε σε μεγαλειώδη εκδήλωση την μν...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη