Πόρτα του Σέρβου Προέδρου στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας

Πόρτα του Σέρβου Προέδρου στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς αρνήθηκε να συναντήσει τον Έντι Ράμα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε νέες δηλώσεις του επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του, σύμφωνα με την οποία «το Πρέσεβο είναι μία γέφυρα και η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα».

Άμεση ήταν και αυτή τη φορά η αντίδραση του Σέρβου πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «πρόκληση», ενώ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, ο εθνικιστής Πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα Blic, ο κ. Νίκολιτς στόλισε με ουκ ολίγα... κοσμητικά τον Ράμα: «Εδώ και 2,5 χρόνια η Σερβία προσπαθεί να βοηθήσει τα Βαλκάνια να γίνουν προσοδοφόρα περιοχή της Ευρώπης, αλλά όσο θα υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, αυτό το έργο θα είναι δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις». Από το προεδρικό γραφείο ανακοινώθηκε πως η συνάντηση με τον Ράμα ακυρώθηκε έπειτα από απαίτηση του Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις, αυτή τη φορά λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ζουν 60.000 Αλβανοί, οι οποίοι του ετοιμάζουν θριαμβευτική υποδοχή. Υπενθυμίζεται ότι στο Πρέσεβο, που γειτονεύει με το Κόσοβο, εκδηλώθηκε το 2001 μικρής διάρκειας ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στον σερβικό στρατό και σε αυτονομιστές προσκείμενους στον απελευθερωτικό στρατό του Κοσόβου UCK.

Η εκπομπή 360° στην Δερβιτσάνη και την Χιμάρα (βίν...
Σύλληψη Αλβανών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click