Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Η αυτοκρατορία του Ράμα πέφτει με γρήγορους ρυθμούς

Η αυτοκρατορία του Ράμα πέφτει με γρήγορους ρυθμούς

Τα τελευταία γεγονότα στην αλβανία δείχνουν ένα κόσμο δυσαρεστημένο και εξαγριωμένο. Ο πρωθυπουργός της χώρας τεντώνει κάθε μέρα και πιο πολύ το σχοινί έχοντας ανοίξει μέτωπα σε όλη την επικράτεια με όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Θα αντέξει άραγε ο κόσμος ή θα ξεσπάσει πάλι σε γεγονότα όπως του 97´.

Από τη μια μέρα στην άλλη με όλο και πιο αυστηρά και υπερβολικά μέτρα δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στην αστυνομία τείνει να γίνει το πιό αστυνομοκρατούμενο κράτος στην ευρώπη. Βέβαια δεν φτάνει αυτό αλλα πρόκειται να φιλοξενήσει στις φυλακές απο 3 μεχρι 5 χρόνια, αυτούς που είχαν χτίσει χωρίς άδεια, αυτούς που έκλεβαν ρεύμα (πάντα με την ανοχή και τη συνεργασία της εταιρίας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος CEZ) και αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα λόγω ανεργίας και χαμηλού εισοδήματος, όταν ο λογαριασμός του ρεύματος ισούται με το 1/4 του μισθού. Την επόμενη μέρα των συλλήψεων δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίνεται από τη παγκόσμια τράπεζα για βοήθεια στον τομέα της ενέργειας!!??

Ενώ στις ίδιες φυλακές με τους ισσοβίτες,εγγληματίες και κλέφτες, θα μπούν ακόμα και αυτοί που έκοψαν δέντρα. Άραγε έχουν τετοια χωρητικότητα οι αλβανικές φυλακές και φαγητό για όλους; Αν ναι γιατί δεν τους στέλνει η Ελλάδα τους χιλιάδες αλβανούς φυλακισμένους στη χώρα τους και αφήνει τον ελληνικό λαό να πληρώνει για αυτούς;

Άλλη μια υπερβολή που έχει κάνει η κυβέρνηση Ράμα είναι με τις κλήσεις για παραβιάσεις του ΚΟΚ, όπου τα πρόστιμα ξεπερνάνε 15 φορές τους μισθούς της Αλβανίας, όπως για παράδειγμα η κλήση για κάρτα ΚΤΕΟ ανέρχεται στο 1,5 εκτομμύριο λεκ(1100€) όταν ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνάει τα 140€ . Δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη να γινουν ευρώπη.

Οι κατεδαφίσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς χωρίς να δίνεται η δυνατοτήτα που είχε υποσχεθεί πρίν τις εκλογές ο Ράμα για την νομιμοποιήση των αυθαιρέτων. Δεν γίνεται λόγος για τα αυθαίρετα στην ακρογυαλιά αλλά για το μόχθο των μεροκαματιάριδων μεταναστών.

Με κάθε πολιτικό κόστος όπως λέει και ο Ράμα πιστευώ πως δεν θα είναι για πολύ πρωθυπουργός. Ένα κράτος σαν την αλβανία θέλει δίχως άλλο ριζικές αλλαγές όμως δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, σε έναν λαό που πεινάει κυριολεκτικά.

Γιώργος Χιμαριώτης

Θα υποκύψει στους όρους της Σερβίας ο Ράμα;
Ανακαίνιση της κατοικίας του Σεφέρη στην Κορυτσά κ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη