Ο Πούλης έφυγε, το ΚΕΑΔ έμεινε

Ο Πούλης έφυγε, το ΚΕΑΔ έμεινε

Η θέση του Υφυπουργού των Εξωτερικών της Αλβανίας για τον Αλκιβιάδη Πούλη από την Δερβιτσιάνη Δροπόλεως, είναι πλέον παρελθόν. Παρέδωσε στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, που τον πρότεινε για τη θέση αυτή, τα διαπιστευτήρια που είχε παραλάβει εδώ κι ένα χρόνο, μην κάνοντας γνωστό, όμως, σε βάθος, τις αιτίες της παραίτησής του.

Άνθρωποι από το γνωστό και στενό του περιβάλλον μιλούν για μια αγανάκτηση που μεγάλωνε μέσα του, ξεκινώντας από τα καθημερινά τερτίπια της κυβέρνησης που συνεργαζόταν, τερτίπια που ήταν σε βάρος της Ελληνικής Κοινότητας. Κι εκείνο που μεγάλωσε πιο πολύ την αγανάκτησή του και που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, ένας διοικητικός χάρτης που πλήγωσε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αφού την κατακρεούργησαν με το «έτσι θέλω».

Ο κ. Πούλης, ίσως περίμενε την μαζική απομάκρυνση του ΚΕΑΔ από την κυβερνητική συμμαχία. Γι’ αυτό και περίμενε.

Όμως: Μολονότι η διοικητική διαίρεση παρέμεινε σύμφωνα τις ενδείξεις Ράμα και των συμβούλων του Κοκδήμα –Ιντρίζι, μολονότι ο Πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας έδωσε άλλη μια ευκαιρία στους ελληνικής καταγωγής βουλευτές να καταψηφίσουν την «μοιρασιά» αυτήν, αυτοί έμειναν πιστοί στα αφεντικά τους, μολονότι οι Τσάμηδες σταθεροποιούν την θέση τους και ζητούν πορτοφόλια στην κυβέρνηση (ας ήταν σε συνασπισμό με την αντιπολίτευση)…, το ΚΕΑΔ αποφάσισε να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Να παραμείνει για να προσφέρει τι; Ποιο είναι εκείνο το πρόβλημα των Βορειοηπειρωτών που βρήκε λύση;Μήπως το περιουσιακό; Ένα περιουσιακό χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και με πολλές δικαστικές ανοιχτές υποθέσεις.

Μήπως το σχολικό; Ένα σχολικό με τα βιβλία να διατυμπανίζουν για αλβανικά εδάφη μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο. Την πίστεψαν και οι Έλληνες πολιτικοί την αλβανίδα Υπουργό για δήθεν αλλαγές που θα έκανε….. Άκουσον, άκουσον…

Μήπως την κατάσταση που επικρατεί στον βορειοηπειρωτικό χώρο με την διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας, την τριτοκοσμική κατάσταση της οδοποιίας, του πόσιμου νερού, των αρδευτικών καναλιών για τους γεωργούς (έχουμε και υφυπουργό δικό μας) και τόσων άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο βορειοηπειρωτικός πληθυσμός;

Ατάραχο από τις θέσεις του το ΚΕΑΔ ψάχνει να βρει αντικαταστάτη τού κ. Πούλη. Αξιέπαινη η στάση του κ. Γιώργου Τζομάκα, που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβερνητικές θέσεις, υποστηρίζοντας πως θ’ αγωνιστεί για την Ομόνοια και που το μόνο μέλημά του, η Αναγέννησή της.

Πάντως κάποιος μισθοφόρος θα βρεθεί.

Με δίκιο, αφού το ΚΕΑΔ παραμένει στα χαρακώματα.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο

Το 84% των Αυστριακών δεν θέλει την Τουρκία στην Ε...
Περασμένα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη