Με τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς

Με τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης στην αλβανική βουλή, εφόσον είσαι Έλληνας πολλά ήταν τα γεγονότα που θα έπρεπε να σε στεναχώρησουν. Το αποτέλεσμα αυτό καθ' αυτό, η υπερψήφιση του εκτρώματος από τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές, το ανθελληνικό παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού, η ενότητα των τσάμηδων και η απόλυτη επιτυχία των στόχων τους. Το χειρότερο όμως όλων ήταν η συμπεριφορά του ελληνικής καταγωγής Αντρέα Μάρτου και σε αυτό θα θέλαμε να αναφερθούμε .

Ο Μάρτος είναι βουλευτής της περιφέρειας Αυλώνα που μπήκε στη λίστα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ως μέρος της προεκλογικής συμφωνίας του κυβερνώντος κόμματος με το ΚΕΑΔ. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τις επιφυλάξεις μας για αυτή την επιλογή όχι γιατί δεν μας άρεσε η φάτσα του (εδώ που τα λέμε μοιάζει λίγο με τον Αρτέμη Μάτσα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου) αλλά επειδή το παρελθόν του μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθήσει.

Ο κύριος αυτός, πριν από χρόνια ήταν υφυπουργός παιδείας επί σοσιαλιστικής κυβέρνησης και ήταν ο ίδιος άνθρωπος που στην αίτηση των Χειμαρριωτών για λειτουργία ελληνικού σχολείου στη Χειμάρρα μας απαντούσε χαρακτηριστικά «όχι δεν είστε ελληνική μειονότητα», την ώρα που ο αλβανικός νομός έλεγε πως 25 γονείς με αίτηση τους δικαιούνται σχολείο σε όποια γλώσσα θέλουν. Βάση αυτού του νομού και με την υπογραφή του κυρίου Μάρτου άνοιγαν το ένα μετά το άλλο σχολεία τουρκικά, ιταλικά, αραβικά κλπ.

Παλαιότερα ακόμη, θυμόμαστε την λύσσα με την οποία προσπάθησε το αλβανικό κατεστημένο να τον επιβάλει στην ηγεσία τής ΟΜΟΝΟΙΑΣ . Κάτι ήξεραν οι Αλβανοί, εμείς όμως το καταλάβαμε με την στάση του την Πέμπτη όπου ο άνθρωπος αυτός απέδειξε πως αναγνωρίζει ως Έλληνες στην Αλβανία μόνο αυτούς που αναγνώριζε ο Ενβέρ Χότζα. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι αντίπαλος του τότε, ήταν ο σημερινός πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο άνθρωπος που ανέχτηκε την τοποθέτηση του Μάρτου στη λίστα των εκλογών του προηγούμενου Ιουνίου.

Ευτυχώς για τον ελληνισμό της Χειμάρρας αλλά και της Βορείου Ηπείρου, την τότε μάχη ο Μάρτος την έχασε και την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέλαβε ο Ντουλες και ξεκίνησε έναν αγώνα για την ανάδειξη του ελληνισμού της Χειμάρρας και συνεπικουρούμενος από τους ίδιους τους Χειμαρριωτες και τους αγώνες τους, καταφέραμε σήμερα όλοι, ακόμη και Αλβανός πρωθυπουργός να κάνει λόγο για ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα.

Στα πλαίσια αυτά ήταν η στάση του προέδρου του ΚΕΑΔ στην βουλή την Πέμπτη, αντρίκια, μοναχική, εθνική και αποστομωτική ακόμη και για τους αντιπάλους του. Είμαι βέβαιος πως παρόμοια θα συνεχίσει να είναι η στάση του και από δω και πέρα.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην στάση του Βαγγέλη Τάβου που ενώ δεν έχει στηριχθεί ποτέ από την ΟΜΟΝΟΙΑ και ουδεμία υποχρέωση είχε παρά μόνο στην συνείδηση του, έπραξε με μεγάλο αίσθημα εθνικής ευθύνης. Ως πολέμιος του, οφείλω να τον ευχαριστήσω και να το συγχαρώ.

Για τους άλλους ελληνικής καταγωγής βουλευτές δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο διότι θεωρούν τους εαυτούς τους Αλβανούς και πολιτεύονται ως Αλβανοί πολιτικοί. Ο Μάρτος που πλέον συγκαταλέγεται στην παραπάνω κατηγορία, θα πρέπει να παραδοθεί στην χλεύη των Βορειοηπειρωτών μαζί με τους όμοιούς του. Την επιείκεια και την μεγαλοψυχία των Βορειοηπειρωτών που απολάμβανε μέχρι χθες, δεν την τίμησε.

Άρθρο αναγνώστη μας απ' την Χιμάρα

Η νέα εμφάνιση της ομάδας νέων Χιμάρας στα πλάισια...
Διαμαρτυρία Εθνικού Συλλόγου Β.Η. 1914 για την ψήφ...
 
  1. Σχόλια (9)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (9)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ απάντησα υπέρ του ελληνισμού αν κατάλαβες με το μήνυμά μου. Απλά ανέφερα ότι προδότες υπάρχουν παντού και πάντα. Κι ότι αν κάποιος από την ΕΕΜ στην Αλβανία είναι προδότης, δε σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι. Τώρα τι κατάλαβες εσύ, δεν ξέρω. Πάντως δικαιώνομαι με την απάντησή σου. ΓΙατί προσπαθείς να βγάλεις αλβανό κάποιον που υπερασπίζεται τους έλληνες. Σπέρνεις διχόνοια απλά γιατί γουστάρεις. Κρίμα... Κι επίσης το όνομά μου ήταν @Έλληνας που σημαίνει ότι απαντάω στον Έλληνας που έγραψε παραπάνω. Δε δηλώνει τι είμαι. Το τι είμαι το ξέρω μόνος μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον κακό σου τον καιρό κι εσένα. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που για 10 ευρώ πουλάνε και τη μάνα τους δε σημαίνει ότι το κάνουν και οι υπόλοιποι. Πάντα υπήρχαν προδότες και πάντα θα υπάρχουν. Κι αν για ένα πράγμα χαρακτηρίζεται το ελληνικό έθνος είναι η προδοσία. Ποτέ δεν ήμασταν ενωμένοι, ακόμα και τώρα με την οικονομική κρίση, αντί να λύσουμε το πρόβλημα κοιτάμε να φαγωθούμε μεταξύ μας. Εεεε τα ίδια γίνονται και στην εθνική ελληνικη μειονότητα της Αλβανίας. Επίσης άλλο αρβανίτες κι άλλο αλβανοί. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις κανά βιβλίο, μπορώ να σου υποδείξω κάποια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε άδικο λοιπόν, εμείς οι Έλληνες να σας αποκαλούμε ΟΛΟΥΣ Αρβανίτες; Εσείς δεν μονιάσατε μεταξύ σας, και προδίδει ο ένας τον άλλο, την Ελλάδα θα ευεργετήσετε και θα στηρίξετε; Είναι αλήθεια ότι στον Αλβανικό πόλεμο είσασταν με το μέρος των Ιταλών και των Αλβανων; Σκοτώνατε τους Έλληνες φαντάρους πισώπλατα; Μας στείλατε και το ψευτο-λιοντάρι της Χειμάρας, να μας ρίξη στάχτη στα μάτια "Για την Ελλάδα"; Αν ηταν για την Ελλάδα, δεν θα ηταν στην πελυρά του σοσιαληστρικού Πασόκ!..

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click