Η "α"μεροληψία των Βορειοηπειρωτικών συλλόγων

Η "α"μεροληψία των Βορειοηπειρωτικών συλλόγων

Απ' την εποχή που οι Βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι πολεμούσαν με νύχια και με δόντια να μην τους προσάψουν ταμπέλες πολιτικών κομμάτων, στην εποχή του ζαμανφουτισμού.

Η προχθεσινή εκδήλωση του Λευτέρη Δημητρίου, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία, έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού. Το παρόν, έδωσαν αρκετοί φορείς και πρόεδροι των μάχιμων Βορειοηπειρωτικών συλλόγων. Οι φωτογραφίες απ' την αίθουσα εκδηλώσεων που την κοσμούσαν αφίσες πρωθυπουργών της ΝΔ, κατέκλυσαν το Facebook και τις ιστοσελίδες.

Εάν υπήρχε υποψήφιος Βορειοηπειρώτης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές θα πλησίαζε πρόεδρος συλλόγου τα κεντρικά τους γραφεία; πόσο αντικειμενική και αμερόληπτη είναι η στάση των Βορειοηπειρωτικών συλλόγων απέναντι στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος; Ο καθένας προσωπικά μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει, όταν όμως πρεσβεύει έναν σύλλογο, τότε φέρει ένα επιπλέον μερίδιο ευθύνης αφού είναι εκπρόσωπος των μελών του.

Απ' τις προηγούμενες εθνικές εκλογές ξεκίνησε η συγκεκριμένη κατάσταση, τότε σχεδόν όλοι οι σύλλογοι έβγαλαν ανακοινώσεις όπου έγραφαν πως οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να στηρίξουμε το κόμμα που έχει στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία που εκείνη την στιγμή κονταροχτυπιόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα πιο ήταν; διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες απ' την νέα Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά παρόλο που οι ίδιοι του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βγαίνουν μετά οι σύλλογοι και παραπονιούνται για την διακοπή των συντάξεων χωρίς πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους για την θέση τους στις εκλογές.

Αυτό που επίσης μας έκανε εντύπωση ήταν η απουσία του Αλέξανδρου Αναγνώστη απ' την εκδήλωση, του υποψηφίου Βορειοηπειρώτη στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ως υποψήφιος τότε, δεν έλαβε της ίδια στήριξη και αγάπη των συλλόγων όπως λαμβάνει τώρα ο κ. Δημητρίου.

Μεϊμαράκης: «Ελλάδα και Αλβανία στρατηγικοί εταίρο...
Το δύσκολο «μόνιμο καλοκαίρι» στις σχέσεις Αθήνας ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη