Όταν τα «σόου» καταλαμβάνονται από παραληρήματα…

Όταν τα «σόου» καταλαμβάνονται από παραληρήματα…

Σχεδόν σε καθημερινή βάση στα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης εφαρμόζεται η παροιμία: «το γουδί το γουδοχέρι». Ο μεγαλύτερός τους εχθρός και όλα τα κακά έρχονται από τη γείτονα, την Ελλάδα. Κι εκεί κατευθύνονται τα πυρά. Καμία κουβέντα γα την Τουρκία. Ακόμα και την Ιταλία, που πήρε τόσες ζωές. Αυτά ξεχνιούνται και δεν μνημονεύονται.

Μάθαμε, τελικά, με τους τρόπους σχολιασμού τους και απαντούμε με τολαϊκό ρητό: «Ρίχνει ο Γιάννος ντουφεκιές».

Είδαμε ακόμα και σε εβδομαδιαία τηλεοπτικά ράλι να ειρωνεύονται την Ελλάδα και ο κόσμος να ξεκαρδίζεταικαι να χειροκροτεί με «τα αστεία» τους.

Πρώτη φορά, όμως, βλέπουμε ο διοργανωτής και παρουσιαστής ενός τηλεοπτικού σόου, να φθάνει σε παραλήρημα. Να κάνει έκκληση στον Αλβανικό λαό για αντίσταση, για διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Αλβανών που εργάζονται στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη με τον παρουσιαστή και κυριότερου πρωταγωνιστή του σόου «AlPazar», Α. Λάκα.

Ο κ. Λάκα, όλο μορφασμό και σκέτομίσος, από τη σκηνή του σόου απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και διαμέσου της εκπομπής σε όλον τον Αλβανικό λαό: «Χρειάστηκε η δολοφονία του ΙλίρΚαρέλι για να σηκωθούμε σε διαδηλώσεις και ν’ αντιδράσουμε. Αυτό έπρεπε να το κάνουμε πολύ καιρό μπροστά και συχνά, γιατί έχουμε είκοσι χρόνια που οι Αλβανοί στην Ελλάδα κακοποιούνται, δεν τους αναγνωρίζονται τα δικαιώματα τους, τους υποχρέωσαν ν’ αλλάξουν τα ονόματα για να μπορέσουν να βρουν δουλειά και να ζήσουνεκεί. Τώρα, άκουσον-άκουσον, μας ζητούν «νέας μορφής»διαβατήριαγια να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τουςανθρώπουςμας, λες και ζούμε… Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξεσηκωθούμε;»

Δεν αναρωτιέται ο κ. Λάκα, αφού υποφέρουν τόσο πολύ οι Αλβανοί στην Ελλάδα, γιατίμένουν ακόμα εκεί;Γιατί δεν πηγαίνουν στην Τουρκία, στο «μπαμπά» τους;Γιατί, παρά αυτά, πάρα πολλοί Αλβανοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τα παιδιά τους με κανένα τρόπο δεν θέλουν να επιστρέψουν στη «Γη της απαγγελίας»;

Γνωρίζει ο κ. Λάκα που στην «δημοκρατική» αυτή χώρα καταπατούνται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και πως μέσα σε δύο χρόνια υπήρχαν έξι θύματα από τούς ληστές και κακοποιούς. Ποιος θα λογοδοτήσει για τα θύματα αυτά;

Γιατί δεν ανάφερεστους τηλεθεατές, τί λένε οι Διεθνείς Συμβάσεις για τα τοπωνύμια και πόσο χρόνο έχει η Ελλάδα που τους το έχει ανακοινώσει;Μολαταύτα σε κάθε γιορτή και σε κάθε άλλη περίπτωση, οπισθοχωρεί και αναβάλλει την εφαρμογή του νόμου.

Μετά λέμε πώς και γιατί φυτρώνει ο εθνικισμός.

Τις επιπτώσεις του, πάντως, θα τις υποστεί ο ίδιος ο λαός.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Παρέλαβε 60 κιλά ηρωίνης με... κούριερ
Συνάντηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας με τον Πάπ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη