Ελλιπέστατη η ελληνική παρουσία στα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Ελλιπέστατη η ελληνική παρουσία στα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Καταπέλτης ο Ολλανδός πρέσβης στην Αλβανία

Η Ολλανδία ήταν ένα από τα κράτη που αρνήθηκε να υποστηρίξει την Αλβανία, να λάβει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, κατόπιν της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να λάβει αυτή τη διάκριση.

Κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, η Ολλανδία έβαλε βέτο και ζήτησε περισσότερο χρόνο για την Αλβανία.

Επιπρόσθετα, το ολλανδικό Κοινοβούλιο, με ειδικό ψήφισμα ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την Αλβανία να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.

Η Ολλανδία είναι από τις πιο δύσπιστες χώρες για τη διεύρυνση της ΕΕ, ωστόσο ο πρέσβης στα Τίρανα δίνει μια ελπίδα για μια θετική απόφαση τον Ιούνιο, όταν αποφασισθεί σχετικά με τη χώρας μας, σημειώνει η αλβανική Σέκουλι.

«Προς το παρόν, η ΕΕ, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Οι χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Αγγλία, αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα, εάν, δηλαδή, θα ήταν καλύτερα εάν ήταν εκτός της ΕΕ, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Το δίλημμα είναι εάν πρέπει να γίνει περαιτέρω διεύρυνση στην Ένωση ή όχι», δήλωσε ο Martin De La Beij, σε μια συζήτηση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώθηκε από το Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών.

Ο Ολλανδός πρέσβης πρόσθεσε ότι η Αλβανία εκτός από τους όρους της ΕΕ, πρέπει να αντιμετωπίσει και τον εθνικισμό: επέκταση της Αλβανίας, Μεγάλη Αλβανία κλπ. που συχνά πυκνά εμφανίζονται στον Τύπο.

«Είμαστε προσεκτικοί, όσον αφορά την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κοπεγχάγης, υπό τον όρο ότι η χώρα πρέπει να εκπληρώσει ορισμένους όρους για να γίνει μέρος της ΕΕ, όπως η πολιτική σταθερότητα, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η καταπολέμηση των εθνικιστικών φαινομένων και η προσαρμογή στην νομισματική πολιτική. Στην Αλβανία πέρα από τις γνωστές συνθήκες:

καταπολέμηση της διαφθοράς, την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική αστάθεια, έχει να αντιμετωπίσει και το κοινωνικό φαινόμενο του εθνικισμού», είπε Ολλανδός πρέσβης.

echedoros-a.gr

H ΕΕΜ έχει υποστεί τα πάνδεινα, δεν υπάρχει αστικό...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Μεταπτυχιακού προγράμματ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη