Ποιος Έλληνας πρόεδρος θα πει «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»;

Ποιος Έλληνας πρόεδρος θα πει «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»;

Ποιος Έλληνας πρόεδρος θα πει «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»;
Στο InfognomonPolitics δημοσιεύθηκε η είδηση για την δήλωση του προέδρου της Ρουμανίας, ότι «Η Μολδαβία είναι ρουμανική».

Η Μολδαβία πέραν του ποταμού Προύθου, λάφυρο του Στάλιν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο αλλά και παλαιότερο μήλο της έριδας ανάμεσα στην Ρουμανία και στην Ρωσία κατοικείται στην πλειοψηφία από Ρουμάνους Μολδαβούς. Σοβιετική δημοκρατία, γίνεται Δημοκρατία της Μολδαβίας με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ιστορική περιοχή της Μολδαβίας λίκνο της Ρουμανικής εθνογέννεσης αλλά και παραδουνάβια ηγεμονία με βυζαντινές καταβολές και Έλληνες ηγεμόνες, μαζί με την Βλαχία και την Τρανσυλβανία δημιουργούν τον εθνικό κορμό της Ρουμανίας. Η πορεία της στον χρόνο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτή της Ηπείρου. Στην Μολδαβία όπως και στην Ήπειρο το βορειότερο κομμάτι της βρέθηκε χάρη στις διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες εκτός των συνόρων της μητέρας πατρίδας.


Όμως ο πρόεδρος της Ρουμανίας, μίας χώρας, από τις τελευταίες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις φτωχότερες χώρες μέλη, είχε το ανάστημα να βγει και να πει το αυτονόητο σαν πρόεδρος της χώρας του.

Ποιος Έλληνας πρόεδρος, πρωθυπουργός ή έστω υπουργός θα πει το επίσης αυτονόητο, πως η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική επικράτεια. Και ακόμα ποιος Έλληνας θα έχει το ανάστημα να δηλώσει κάτι παρόμοιο για την Κύπρο όπου από ζήτημα τουρκικής παράνομης εισβολής και κατοχής φθάσαμε να συζητάμε όλες τις παράλογες τουρκικές απαιτήσεις που ουσιαστικά αμνηστεύουν και δικαιώνουν την Τουρκίας.

Και προχωρώ, ποιος θα σηκωθεί να δηλώσει κάτι παρόμοιο για τα μαρτυρικά νησιά, την Ίμβρο και την Τένεδο, τα οποία δόθηκαν με την συνθήκη της Λωζάνης στην Τουρκία, σε καθεστώς όμως αυτονομίας, το οποίο η Τουρκία ούτε μια στιγμή δεν το σεβάστηκε, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε σχεδιασμένη τουρκοποίηση που περιλάμβανε σωρεία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και για τα οποία από επίσημα χείλη δεν ειπώθηκε ποτέ ούτε μία λέξη. ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ;

Δημήτρης Περδίκης

Δρυμάδες Ιωαννίνων, ένα τελωνείο... φάντασμα
Αγιασμός των υδάτων και ρίψη του Σταυρού στην Χιμά...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη