Η εκλογική μάχη σε Χιμάρα, Φοινίκη και Δρόπολη - Αυτοί είναι οι υποψήφιοι

Η εκλογική μάχη σε Χιμάρα, Φοινίκη και Δρόπολη - Αυτοί είναι οι υποψήφιοι

Με την καταληκτική ημερομηνία της κατάθεσης υποψηφιοτήτων να έχει παρέλθει, έχουμε πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα των υποψηφίων που διεκδικούν τη θέση του δημάρχου στους μειονοτικούς δήμους Χιμάρας, Φοινίκης και Δρόπολης.

Στη Χιμάρα η κατάσταση ήταν εξαρχής ξεκάθαρη καθώς η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Μάλιστα η δυναμική του Μπελέρη είναι αυτή που ανάγκασε το σοσιαλιστικό κόμμα να ψάξει εναλλακτικές λύσεις για το δήμο Χιμάρας και μέχρι τελευταία στιγμή η εκ νέου κάθοδος του Γκόρου ήταν αμφίβολη. Τελικά η μάχη θα γίνει μεταξύ Μπελέρη και Γκόρου με τον υποψήφιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο Χιμάρας;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Icon loading polling
Σύνολο ψήφων:
Πρώτη ψήφος:
Τελευταία ψήφος:

Ο δήμος Φοινικαίων επιφύλασσε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής καθώς δυο εκ των τριών υποψηφίων έγιναν γνωστοί στο παρά πέντε.

Το κόμμα MEGA και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Κίτσος, άκουσε δια στόματος Ράμα πως ο υποψήφιός του Σοσιαλιστικού κόμματος στο δήμο θα είναι ο Ρομέο Τσάκουλης, μέλος του κόμματος MEGA και εν ενεργεία αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα. Επιθυμία του Κίτσου ήταν να κατέβει εκ νέου ο ίδιος και να διεκδικήσει να ανανεώσει τη θητεία του, κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη.

Την τελευταία ημέρα της κατάθεσης υποψηφιοτήτων στην κούρσα μπήκε και ο τέως πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Λεωνίδας Παππάς με την στήριξη του δημοκρατικού κόμματος. Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, αρχικά ζήτησε την στήριξη του MEGA, ο Κίτσος όμως δεν ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι η συνεργασία με το δημοκρατικό κόμμα ήταν μονόδρομος. Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, ο Λεωνίδας Παππάς αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τα στελέχη της οργάνωσης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό έχει ως υποψήφιο της τον Λεωνίδα Χρήστου, πρώην δήμαρχο με το MEGA σε συνεργασία με το σοσιαλιστικό κόμμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον πολιτικό της βραχίονα ΚΕΑΔ συμμετέχει στην συμμαχία της αντιπολίτευσης "Μαζί Κερδίζουμε" των Μπερίσα και Μέτα.

Το κλίμα στην περιοχή μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Λεωνίδα Παππά είναι ψυχροπολεμικό καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ευθέως αποκαλεί τον κ. Παππά, πρώην πρόεδρο της οργάνωσης, δεκανίκι του Ράμα. Μάλιστα σε διάφορες αναρτήσεις σελίδων - προφίλ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν διστάζουν να καλέσουν τον Λεωνίδα Παππά να παραιτηθεί από υποψήφιος.

Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο Φοινικαίων;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Icon loading polling
Σύνολο ψήφων:
Πρώτη ψήφος:
Τελευταία ψήφος:

Στη Δρόπολη είχαμε την εμφάνιση τρίτου υποψηφίου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πρόκειται για τον Κώστα Γκάρο, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Σοσιαλιστικού κόμματος και το 2021 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Αργυροκάστρου με το ΣΚ. Ο Γκάρος κατέθεσε την υποψηφιότητα του υπό την ομπρέλα του κινήματος Nisma Thurje. Η υποψηφιότητα του έχει ταράξει τα νερά και έχει αναστατώσει τους σοσιαλιστές της Δρόπολης με αποτέλεσμα να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να κόψουν την υποψηφιότητά του καθώς το στρατόπεδο Τόλη θεωρεί πως θα του στερήσει ψήφους. Η εκλογική επιτροπή Δρόπολης σε πρώτη φάση έχει απορρίψει την υποψηφιότητα με την πρόφαση πως δεν πληροί τα κριτήρια, παρόλα αυτά όμως την τελική απόφαση θα λάβει η κεντρική εκλογική επιτροπή στα Τίρανα και ο πρόεδρός της

Εκτός απροόπτου λοιπόν, η υποψηφιότητα Γκάρου θα πλαισιώσει αυτή του νυν δημάρχου Δημήτρη Τόλη με το Σοσιαλιστικό που διεκδικεί δεύτερη θητεία καθώς και του πρωτοεμφανιζόμενου Θανάση Μανέκα υποψηφίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ στο συνδυασμό "Μαζί Κερδίζουμε".

Από την αναμέτρηση απουσιάζει μετά από πολλά χρόνια η κραταιά ομάδα του Βαγγέλη Τάβου, ο οποίος έχει επιλέξει να μην εμπλακεί ούτε έμμεσα ούτε άμεσα.

Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο Δρόπολης;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Icon loading polling
Σύνολο ψήφων:
Πρώτη ψήφος:
Τελευταία ψήφος:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου


Ο δήμος Φοινικαίων επιφύλασσε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής καθώς δυο εκ των τριών υποψηφίων έγιναν γνωστοί στο παρά πέντε. Το κόμμα MEGA και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Κίτσος, άκουσε δια στόματος Ράμα πως ο υποψήφιός του Σοσιαλιστικού κόμματος στο δήμο θα είναι ο Ρομέο Τσάκουλης, μέλος του κόμματος MEGA και εν ενεργεία αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα. Επιθυμία του Κίτσου ήταν να κατέβει εκ νέου ο ίδιος και να διεκδικήσει να ανανεώσει τη θητεία του, κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη.Την τελευταία ημέρα της κατάθεσης υποψηφιοτήτων στην κούρσα μπήκε και ο τέως πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Λεωνίδας Παππάς με την στήριξη του δημοκρατικού κόμματος. Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, αρχικά ζήτησε την στήριξη του MEGA, ο Κίτσος όμως δεν ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι η συνεργασία με το δημοκρατικό κόμμα ήταν μονόδρομος. Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, ο Λεωνίδας Παππάς αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τα στελέχη της οργάνωσης.Η ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό έχει ως υποψήφιο της τον Λεωνίδα Χρήστου, πρώην δήμαρχο με το MEGA σε συνεργασία με το σοσιαλιστικό κόμμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον πολιτικό της βραχίονα ΚΕΑΔ συμμετέχει στην συμμαχία της αντιπολίτευσης "Μαζί Κερδίζουμε" των Μπερίσα και Μέτα.Το κλίμα στην περιοχή μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Λεωνίδα Παππά είναι ψυχροπολεμικό καθώς η ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ευθέως αποκαλεί τον κ. Παππά, πρώην πρόεδρο της οργάνωσης, δεκανίκι του Ράμα. Μάλιστα σε διάφορες αναρτήσεις σελίδων - προφίλ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν διστάζουν να καλέσουν τον Λεωνίδα Παππά να παραιτηθεί από υποψήφιος.
Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο Φοινικαίων;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Icon loading polling
Σύνολο ψήφων:
Πρώτη ψήφος:
Τελευταία ψήφος:
​Στη Δρόπολη είχαμε την εμφάνιση τρίτου υποψηφίου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πρόκειται για τον Κώστα Γκάρο, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Σοσιαλιστικού κόμματος και το 2021 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Αργυροκάστρου με το ΣΚ. Ο Γκάρος κατέθεσε την υποψηφιότητα του υπό την ομπρέλα του κινήματος Nisma Thurje. Η υποψηφιότητα του έχει ταράξει τα νερά και έχει αναστατώσει τους σοσιαλιστές της Δρόπολης με αποτέλεσμα να ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να κόψουν την υποψηφιότητά του καθώς το στρατόπεδο Τόλη θεωρεί πως θα του στερήσει ψήφους. Η εκλογική επιτροπή Δρόπολης σε πρώτη φάση έχει απορρίψει την υποψηφιότητα με την πρόφαση πως δεν πληροί τα κριτήρια, παρόλα αυτά όμως την τελική απόφαση θα λάβει η κεντρική εκλογική επιτροπή στα Τίρανα και ο πρόεδρός της Εκτός απροόπτου λοιπόν, η υποψηφιότητα Γκάρου θα πλαισιώσει αυτή του νυν δημάρχου Δημήτρη Τόλη με το Σοσιαλιστικό που διεκδικεί δεύτερη θητεία καθώς και του πρωτοεμφανιζόμενου Θανάση Μανέκα υποψηφίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ στο συνδυασμό "Μαζί Κερδίζουμε".Από την αναμέτρηση απουσιάζει μετά από πολλά χρόνια η κραταιά ομάδα του Βαγγέλη Τάβου, ο οποίος έχει επιλέξει να μην εμπλακεί ούτε έμμεσα ούτε άμεσα.
Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο Δρόπολης;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Icon loading polling
Σύνολο ψήφων:
Πρώτη ψήφος:
Τελευταία ψήφος:
", "author": { "@type": "Person", "name": "Newsroom", "image": "https://www.himara.gr/images/easyblog_avatar/69_news-avatar.png" }}