Δεν ντρέπεστε ρε; Τον Πύρρο Δήμα;

Δεν ντρέπεστε ρε; Τον Πύρρο Δήμα;

Για μία ακόμη φορά στη Ελλάδα επιβεβαιώνεται η περίφημη φράση του Σωκράτη, «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος», με όσα συμβαίνουν στον Πύρρο Δήμα.

Υπάρχουν στιγμές, που ενώ πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα στη ζωή, μαθαίνεις κάτι που σε κάνει να πέσεις από τα σύννεφα! Κάπως έτσι ένιωσα κι εγώ, όταν πληροφορήθηκα το… αντάρτικο που έστησαν κάποιοι παράγοντες του αθλητισμού, εναντίον του......Πύρρου Δήμα.

Εδώ και λίγους μήνες έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος στον Ολυμπιονίκη και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών από μέλη του Δ.Σ. που είναι φανερό ότι θέλουν να τον εκθρονίσουν προκειμένου να αναλάβουν εκείνα τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.


Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, καθώς δεν μπορώ να αρνηθώ σε κανέναν άνθρωπο να έχει βλέψεις και φιλοδοξίες, κινούμενος όμως σε πλαίσιο νομιμότητας. Ωστόσο, με τίποτα δεν μπορώ να δεχθώ, τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι, οι οποίες -εκτός από συκοφαντικές- είναι πάνω απ’ όλα ανήθικες!

Τα μέλη, λοιπόν, της μειοψηφίας του Δ. Σ. έφτασαν στο σημείο να του ρίξουν τόνους λάσπης, διαρρέοντας μέσω δημοσιεύματος ότι ο Πύρρος Δήμας χειροδίκησε εις βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας! Και, φυσικά, για να βρει… λόγο ύπαρξης η συκοφαντία της χειροδικίας και των απειλών, τον καλούν να παραιτηθεί!
Καλούν, δηλαδή, σε παραίτηση τον άνθρωπο που κατέκτησε τρία χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο κι επί 12 χρόνια έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη, σηκώνοντας τόνους με τα χέρια του.

Θέλουν να διώξουν τον Πύρρο, που έβαλε την ελληνική Άρση Βαρών στο χάρτη του παγκόσμιου αθλητισμού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν τα συγκεκριμένα άτομα στο έπακρο. Πρέπει να ξέρετε ότι το διάστημα που ο Πύρρος πήγαινε σε αγώνες και κατακτούσε μετάλλια, αυτοί χωρίς να πασχίσουν για τίποτα, το έπαιζαν αθλητικοί παράγοντες, με τα ταξιδάκια τους, με την καλοπέρασή τους, με τα προνόμιά τους, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την εποχή των «παχέων αγελάδων» του ελληνικού αθλητισμού.

Κατηγορούν τον αθλητή που αν δεν υπήρχε, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, για να θυμηθώ την παλιά φράση του Γιώργου Κατσιφάρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ζητάνε να φύγει ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε τα δύσκολα κι ανέλαβε τη διοίκηση της Άρσης Βαρών, στην πιο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή. Αμέσως μετά το μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ του 2008, όταν βρέθηκε ντοπαρισμένη όλη η εθνική ομάδα και τιμωρήθηκε το άθλημα με βαριά καμπάνα.

Ξεχνάνε, όμως, πολλά και σημαντικά. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι αυτοί διοικούσαν την ομοσπονδία τότε που πιάστηκε ντοπαρισμένη όλη η εθνική ομάδα άρσης βαρών, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προκαλώντας παγκόσμιο σάλο και ντροπιάζοντας την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Άρα, έχουν όλη την ευθύνη!
Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της Ομοσπονδίας με σωρεία παρατυπιών στα λογιστικά και οδήγησαν το άθλημα μετά τη χρυσή εποχή του Πύρρου, του Κάχι, του Σαμπάνη και του Λεωνίδη, στον μαρασμό και την ανυποληψία.

Ξεχνάνε και άλλα! Ότι χρησιμοποίησαν τις επιτυχίες του Πύρρου για να το παίζουν αθλητικοί παράγοντες και να παίρνουν επί χρόνια αποσπάσεις από τις πραγματικές τους δουλειές, εισπράττοντας κανονικά τους μισθούς τους.
Ότι ο ένας από αυτούς διόρισε με καθαρά… αξιοκρατικά κριτήρια και τα δύο του παιδιά σε τοπική επιτροπή Άρσης Βαρών!

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά, για να σας αναλύσω ποιοι είναι και τι έχουν κάνει, αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται! Το γεγονός ότι κάποιοι (που θεωρητικά ανήκουν στην οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού) έφτασαν να κατηγορήσουν τον Πύρρο Δήμα, μιλάει από μόνο του!


Δήμος Μπουλούκος

Πωλητήριο στην ιστορία της Χιμάρας
Η Αλβανία απαγορεύει την εισαγωγή φαρμάκων
 
  1. Σχόλια (5)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (5)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν τον χωνεύω απ' όταν πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Όμως ακόμα μου σηκώνετε η τρίχα όταν βλέπω τα βίντεο απ' τους ολυμπιακούς αγώνες

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει στην άρση βαρών αλλά ο συγκεκριμένος μαζί με το κουκοδήμο είναι ξεφτιλισμένη. Εξαργυρώσανε τη φήμη τους και τα μετάλλια τους για να σε ξεσκίζουνε καθημερινά....Κύριε Μπουλούκο. Δεν με απασχολεί καθόλου ποιος είναι και τι έκανε....αλλά τι κάνει. Έχει γίνει ένα με τα 300 λαμόγια αυτούς ο ξεφτίλας, ο "πολιτικός γίγαντας".

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη