Η ΑΕΚ επιστρέφει στο σπίτι της μετά από 19 χρόνια

Η ΑΕΚ επιστρέφει στο σπίτι της μετά από 19 χρόνια

Δεκαεννέα χρόνια, τέσσερις μήνες και 27 ημέρες, ή εναλλακτικά 7.090 ημέρες. Τόσο ήταν το διάστημα που η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ έμεινε «άστεγη». Πότε φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ, πότε περιπλανώμενη σε γήπεδα όπως της Φυλής, του Ταύρου και της Καλλιθέας, ο νόστος για επιστροφή στα πάτρια εδάφη δεν έφυγε ποτέ από τη σκέψη και την καρδιά των χιλιάδων οπαδών της. Και να που η στιγμή εκείνη έφτασε!

Σε λίγες ώρες εγκαινιάζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το «Opap Arena» το οποίο θα μεγαλώσει και θα γαλουχήσει τις επόμενες γενιές ΑΕΚτζήδων. Όπως ακριβώς έκανε επί σχεδόν 70 χρόνια το «Νίκος Γκούμας», που έστεκε υπερήφανο ακριβώς στον ίδιο χώρο.

Τα χρόνια πέρασαν από την τελευταία παράσταση, ένα 4-0 επί του Άρη στις 3 Μαϊου 2003 και όλα είναι τόσο διαφορετικά για όλους όσοι είχαν αναμνήσεις από εκείνο το γήπεδο. Όσοι ήταν παιδιά έχουν γίνει άντρες, όσοι ήταν έφηβοι έχουν γίνει γονείς, όσοι ήταν γονείς έχουν (ίσως) γίνει παππούδες. Όμως η φλόγα της προσμονής δεν έφυγε ποτέ από μέσα τους, αναμένοντας τη σημερινή ημέρα.

Περίπου 30.000 τυχεροί θα παρακολουθήσουν από κοντά τα εγκαίνια που θα αρχίσουν στις 20:00, ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3. Η ΠΑΕ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις να μεταβεί πολύ νωρίς ο κόσμος στην εγκατάσταση, ακόμα κι από τις 5 το απόγευμα, ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Η θεματολογία της εκδήλωσης θα περιστρέφεται γύρω από την Ιστορία του συλλόγου, με πολλά video για τις σημαντικότερες στιγμές της ΑΕΚ και με παρέλαση 23 legends της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά δεν θα λείπει η αναφορά στον προσφυγικό ελληνισμό, θα είναι φαντασμαγορική και γενικά θα είναι μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη.

Τα 19 χρόνια αναμονής τελείωσαν. Η ΑΕΚ μπαίνει από σήμερα σε μια νέα εποχή, την εποχή της «Αγιάς Σοφιάς» Opap Arena.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου