Η Τζόρτζια Μελόνι κερδίζει τις εκλογές στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι κερδίζει τις εκλογές στην Ιταλία

Η ακροδεξιά παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές και η αρχηγός της, Τζόρτζια Μελόνι, διεκδίκησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την ηγεσία της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.

«Οι Ιταλοί έστειλαν καθαρό μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία των Αδελφιών της Ιταλίας», είπε η κυρία Μελόνι, πλέον προαλειφόμενη πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια σύντομης δήλωσής της στον Τύπο στη Ρώμη, «Θα κυβερνήσουμε για όλους» τους Ιταλούς, υποσχέθηκε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Έκανε λόγο για βραδιά «υπερηφάνειας» για την παράταξή της, σπεύδοντας να προσθέσει πως το κόμμα βρίσκεται στην αφετηρία και όχι στη γραμμή του τερματισμού. Μίλησε για δύσκολη κατάσταση στη χώρα και τόνισε πως θα χρειαστεί συνεισφορά από όλους. Σκοπός της κυβέρνησής της θα είναι, είπε, «να ενώσουμε τον λαό, να προαγάγουμε αυτά που τον ενώνουν μάλλον παρά αυτά που τον χωρίζουν», προσθέτοντας απευθυνόμενη στους οπαδούς της «δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».

Σύμφωνα με την τρίτη προβολή επί πραγματικών ψήφων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Swg, στη Γερουσία τα ποσοστά των δύο βασικών συμμαχιών και των υπόλοιπων κομμάτων έχουν ως εξής:

Συντηρητική συμμαχία 44%, Κεντροαριστερά 26%, Κίνημα Πέντε Αστέρων 16%, συμμαχία Ρέντσι-Καλέντα 7,70%.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου