Τι συμβαίνει με τον υπουργό Εξωτερικών και το Μαξίμου

Τι συμβαίνει με τον υπουργό Εξωτερικών και το Μαξίμου

Τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν λείψει στο υπουργείο Εξωτερικών οι φωνές κριτικής για ορισμένες επιλογές του Νίκου Δένδια. Η απόφασή του να μεταβεί στην Αφρική για να επισκεφθεί τη Σενεγάλη και το Πράσινο Ακρωτήρι (όπου ευτυχώς αποφάσισε να μην πάει, αλλά επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα) σχολιάστηκε μάλλον αρνητικά – με δεδομένες τις πληροφορίες που συνέρρεαν τα τελευταία 24ωρα ότι επίκειται ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ίσως βέβαια όλα αυτά να είναι το «κερασάκι στην τούρτα», καθώς μοιάζει να διαμορφώνεται ένα κλίμα δυσθυμίας για τη γενικότερη στάση του υπουργού Εξωτερικών. Από ορισμένες πλευρές ακούγεται ότι πλέον ο κ. Δένδιας κινείται αποκλειστικά με κριτήριο την προσωπική του εικόνα και αποφεύγει επιμελώς διάφορες «καυτές πατάτες» που θα την «τσαλάκωναν».

Η δε υπόθεση της καθυστέρησης αποστολής της απαντητικής επιστολής στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τη σύνδεση αποστρατιωτικοποίησης και κυριαρχίας επί ελληνικών νησιών που προωθεί η Άγκυρα έχει ξενίσει, ενώ και η γενικότερη στάση του έναντι των διερευνητικών επαφών μοιάζει πολύ αμφίθυμη.

Εσχάτως δε κυκλοφορεί ότι ο υπουργός συμβουλεύεται στενά καθηγητή που ανήκε στο καραμανλικό στρατόπεδο, έχει θητεύσει στο υπουργείο και το τελευταίο διάστημα ξιφουλκεί κατά των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική. Όλα αυτά δεν διαφεύγουν προφανώς την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

Πηγή: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου