Βαρβιτσιώτης:«Η Ελλάδα στηρίζει τις γαλλικές προτεραιότητες στην ΕΕ»

Βαρβιτσιώτης:«Η Ελλάδα στηρίζει τις γαλλικές προτεραιότητες στην ΕΕ»

«Το μέλλον απαιτεί από εμάς να έχουμε μια Ευρώπη πιο συνεκτική, πιο ισχυρή, πιο δυνατή», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το πρώτο για το 2022, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας. «Πιστεύουμε σε περισσότερη Ευρώπη, πιστεύουμε σε ισχυρότερη Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις γαλλικές προτεραιότητες. «Εμείς, ως Ελλάδα, στηρίζουμε τις γαλλικές προτεραιότητες γιατί έχουν να κάνουν με μία Ευρώπη που δυναμώνει. Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη η οποία δεν εκφράζει φωνή στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη η οποία να προβάλει αστάθεια, μη φυλάσσοντας τα σύνορά της. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη, η οποία δεν δείχνει τα δόντια της σε αυτούς οι οποίοι αμφισβητούν το κράτος δικαίου, αυτούς τους οποίους αμφισβητούν τις συνθήκες ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη που να μην μπορεί να εξασφαλίσει την αυτάρκεια των ενεργειακών πηγών στους πολίτες της. Και βέβαια, δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη η οποία δεν αναπτύσσεται οικονομικά αξιοποιώντας σωστά τα χρήματα του Πακέτου Ανάκαμψης», επισήμανε.

Στις δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών έδωσε ακόμα το στίγμα της Ευρώπης που θέλουμε. «Πιστεύουμε σε περισσότερη Ευρώπη, πιστεύουμε σε ισχυρότερη Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε: «Αυτή είναι η μάχη την οποία δίνουμε για να φύγουνε οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το που πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον. Το μέλλον απαιτεί από εμάς να έχουμε μια Ευρώπη πιο συνεκτική, πιο ισχυρή, πιο δυνατή. Μια Ευρώπη που θα αγκαλιάζει τα 500 εκατ. των πολιτών της. Μια Ευρώπη η οποία θα δίνει τη μάχη για τις επόμενες γενιές».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου