Απειλές Ερντογάν λόγω «επίθεσης» σε τζαμί στην Κύπρο

Απειλές Ερντογάν λόγω «επίθεσης» σε τζαμί στην Κύπρο

Ένα ασήμαντο περιστατικό που καταδικάστηκε από όλους στην ελληνοκυπριακή πλευρά διογκώνεται από τους Τούρκους που επιχειρούν την εκμετάλλευσή του.

Το θέμα έφτασε μέχρι τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι «οι επιθέσεις σε μουσουλμανικούς οίκους λατρείας στην Κύπρο δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε αναφορές από τα κατεχόμενα για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης σε τέμενος στη Λάρνακα.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας «Daily Sabah» ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας ύποπτος συνελήφθη μετά από απόπειρα στις 2 Δεκεμβρίου «να κάψουν το Μεγάλο Τζαμί» στην πόλη της Λάρνακας.

«Δυστυχώς, έγινε μια (απόπειρα) κατά των τζαμιών μας στη νότια Κύπρο. Φυσικά, αυτή η επιχείρηση στη νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Κατάρ για διήμερη επίσκεψη.

«Αυτό λέμε στη νότια Κύπρο: μην κάνετε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς εναντίον των οίκων λατρείας μας. Το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για τέτοιες πράξεις σαμποτάζ θα είναι βαρύ», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ερευνά ποιος ήταν πίσω από την απόπειρα εμπρησμού.

Όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας, το θέμα διογκώθηκε πρωτίστως από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ «συνεχίζουν τους βανδαλισμούς και την ίδια νοοτροπία» παραπέμποντας στην περίοδο 1963 – 1974 όταν εκατοντάδες τζαμιά – όπως είπε – είχαν δεχθεί επιθέσεις από τους Ελληνοκύπριους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου