Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία θα καταπολεμήσουν από κοινού το οργανωμένο έγκλημα

Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία θα καταπολεμήσουν από κοινού το οργανωμένο έγκλημα

ΗμαΟ υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Bledi Çuçi, κατά την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία είχε συναντήθηκε με την Βρετανίδα ομόλογό του, Πρίτι Πατέλ, η οποία επίσης πριν από λίγους μήνες βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.

Ο Τσούτσι είπε ότι χάρη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και δέσμευση, η Αλβανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την ικανότητα να συγκροτήσουν κοινές ερευνητικές και επιχειρησιακές ομάδες. «Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος δεν μπορεί να γίνει χωριστά, επομένως πρέπει να συντονίζουμε τις προσπάθειες και τους πόρους μας ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Çuçi.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης ήταν η παράνομη μετανάστευση, για την οποία ο υπουργός Çuçi λέει ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τη βελτίωση των συνθηκών νόμιμης μετανάστευσης.

«Συζητήσαμε επίσης την παράνομη μετανάστευση, η οποία δεν μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα χωρίς τη βελτίωση των συνθηκών νόμιμης μετανάστευσης. Σε αυτό το σημείο, ζήτησα από την Βρετανίδα ομόλογό μου να επανεξετάσει το καθεστώς μεταχείρισης των Αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να τους διευκολύνει σε σχέση με νέες ευκαιρίες απασχόλησης ή εποχιακές μετακινήσεις.

Σε αυτό το σημείο βρήκα την πλήρη κατανόησή της, εκφράζοντας επίσης τη δέσμευσή μου να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για την ένταξή τους», δήλωσε ο υπουργός Çuçi.

«Η βρετανική βοήθεια στο Επιστημονικό Αστυνομικό μας Ινστιτούτο είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα. Με τη μεταρρύθμιση αυτού του ιδρύματος και την προσαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και μεθόδων, θα εκπληρώσουμε έναν από τους πιο κρίσιμους κρίκους στην αλυσίδα της έρευνας και της τεκμηρίωσης εγκληματικών γεγονότων στην χώρα», είπε ο Αλβανός υπουργός.

Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία εδώ και λίγο καιρό υπέγραψαν συμφωνία μεταγωγής κρατουμένων, ενώ οι αλβανικές ομάδες εγκληματιών στη χώρα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου