Ο Μάστορας και οι εθνοπατέρες

Ο Μάστορας και οι εθνοπατέρες

Μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του Βορειοηπειρώτη καλλιτέχνη Χρήστου Μάστορα στο Μέγαρο Μαξίμου και την δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της αδικίας σχετικά με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών, πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να προβούν σε κατόπιν εορτής κινήσεις ευαισθησίας.

Αυτό το διάστημα βλέπουμε ξαφνικά πολιτικούς να «κόπτονται» και να «ευαισθητοποιούνται» για το θέμα των συντάξεων, θέλοντας μάλλον να χρήσουν τον εαυτό τους σωτήρα των Βορειοηπειρωτών, σε αντίθεση με την κίνηση του Μάστορα που ήταν ανιδιοτελής καθώς δεν ζητά την ψήφο του «κοσμάκη». Όλοι αυτοι ήταν εξαφανισμένοι πριν την συνάντηση Μάστορα - Μητσοτάκη και κανένας τους δεν τόλμησε να ορθώσει ανάστημα για την επίλυση του θέματος όταν έπρεπε.

Πέραν των πολιτικών, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία Βορειοηπειρωτών, αυτή των επαγγελματιών σωτήρων, και είναι αυτοί που «ξενέρωσαν» επειδή τους έκλεψε την δόξα ο Μάστορας μέσα από τα χέρια. Αυτοί προφανώς δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το ζήτημα των συντάξεων με ανιδιοτέλεια και το μοναδικό τους κίνητρο ήταν η αυτοπροβολή τους. Τώρα δεν βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες και ακριβώς αυτό βλέπουμε εδώ και μερικές ημέρες, μια μάχη χαρακωμάτων για το ποιος θα καταφέρει να πάρει μερίδιο της επιτυχίας. Όσο για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, πλέον η υπόθεση έχει αρχίσει να θυμίζει τον μύθο του Αισώπου με τον ψεύτη βοσκό.

Ευχόμαστε να δοθεί οριστική λύση και οι υποσχέσεις να μην γίνουν για ακόμη μια φορά λόγια του αέρα. Όσο για αυτούς που ασχολήθηκαν με το ζήτημα σοβαρά και αθόρυβα, αυτοί εκ φύσεως, δεν αναζητούν δόξα παρά μόνο τους απασχολεί η επίτευξη του στόχου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου