Kim και Soreca συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας

248048386_243689077786257_2386281510568303015_n

H Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αλβανία, Yuri Kim, μαζί με τον Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Luigi Soreca, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω βελτίωση των εκλογών στην Αλβανία.

Επικαλούμενοι την τελευταία έκθεση του ΟΑΣΕ, οι πρεσβευτές Kim και Soreca εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την αρμόδια διαχείριση των εκλογών της 25ης Απριλίου από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, αναφέρει η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Επίσης οι πρέσβεις τόνισαν ότι είναι πλέον ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων, των αρχών και των κομμάτων να συνεργαστούν με την Κεντρική Εκλογική για την αντιμετώπιση των συστάσεων της τελικής έκθεσης του ΟΑΣΕ.

Είναι επίσης σημαντικό οι αρχές να διερευνούν τις παρατυπίες και να διώκουν τα εκλογικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς ψήφων, του εκφοβισμού των ψηφοφόρων και άλλων προσπαθειών άρνησης του δικαιώματος της ελεύθερης ψήφου, χωρίς φόβο, πίεση ή παραπλάνηση.

Τέλος, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σθεναρά όλες τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές στην Αλβανία πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα, έτσι ώστε η βούληση του εκλογικού σώματος να γίνει πλήρως σεβαστή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου