Η Τουρκία κήρυξε ακόμη έναν Έλληνα Πόντιο «persona non grata»

Η Τουρκία κήρυξε ακόμη έναν Έλληνα Πόντιο «persona non grata»

Ένα ακόμη άτομο κήρυξαν σήμερα ως «persona non grata» οι τουρκικές αρχές.

Πρόκειται για τον Πόντιο τραγουδιστή Αχιλλέα Βασιλειάδη, ο οποίος και επιχείρησε να ταξιδέψει μέχρι την Τραπεζούντα.

Το γεγονός έλαβε χώρα σήμερα, ημέρα Τετάρτη, όπου ο Πόντιος καλλιτέχνης σκόπευε να ταξιδέψει με τον συνεργάτη του Κώστα Σιαμίδη.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης, ο κ. Αχιλλέας Βασιλειάδης θα ταξίδευε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προς την Τραπεζούντα, οπότε και ενημερώθηκε -κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων- για την απόφαση της απέλασής του. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου ο Έλληνας τραγουδιστής να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Για το γεγονός τοποθετήθηκε και η κόρη του, στην ενημερωτική πύλη e-Pontos.gr, η οποία και γνωστοποίησε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσα στη μέρα.

Οι τουρκικές Αρχές από τις αρχές του 2020, έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, σε έξι ακόμη Έλληνες πολίτες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τα γράμματα και την παράδοση των Ποντίων. Η αρχή έγινε με τον πρόεδρο του «Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς "Μωμόγεροι"», Κώστα Αλεξανδρίδη, τον υπερμαραθωνοδρόμο Γιώργο Ζαχαριάδη, την δρ. Λαογραφίας, Μυροφόρα Ευσταθιάδου, την υποψήφια διδάκτορα μουσικολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ροζαλία – Μαρία Ελευθεριάδου.

Τέλος τον περασμένο Αύγουστο εμποδίστηκε επίσης η είσοδος στην Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος μετέβαινε στην Τραπεζούντα για την πατριαρχική θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, ενώ δεν επετράπη η είσοδος και στον επιχειρηματία Γιώργο Τοπαλίδη, από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου