Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΕΜ στην Αλβανία

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΕΜ στην Αλβανία

Για στοχευμένη προσπάθεια αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιουσιών του Ελληνισμού της Αλβανίας, έκανε λόγο σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην ValueNews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και Πρόεδρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες.

Έκρουσε ακόμη τον κώδωνα του κινδύνου για την επιχείρηση αφανισμού του Ελληνισμού της Αλβανίας και έκανε λόγο για προσπάθεια εκτουρκισμού της γειτονικής χώρας, που φαίνεται να συνυπογράφεται από τις ένθερμες σχέσεις Ράμα - Ερντογάν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εδώ και ημέρες έχουν αφιχθεί Αφγανοί μετανάστες στα κεντρικά της χώρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία της Ελληνικής Μειονότητας.

"Εδώ και πολλά χρόνια η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αντιμετωπίζει προκλήσεις πρωτόγνωρες, από την έκβαση των οποίων θα κριθούν και οι τύχες της επιβίωσης του Ελληνισμού. Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τη συστηματική προσπάθεια της Κυβέρνησης που καταβάλλεται επί σειρά ετών για την αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ευρύτερη παράκτια περιοχή του Ιονίου. Είναι μια προσπάθεια αυτή που στοχεύει να υφαρπάξει τις ιδιοκτησίες από τους νόμιμους ιδιοκτήτες -ως επί το πλείστον Έλληνες - και να χορηγηθούν αυτές, με βάση συγκεκριμένο νόμο που έχουν ψηφίσει στο Αλβανικό κοινοβούλιο σε πελάτες της Κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργού της χώρας. Δίνεται μια καθημερινή μάχη μεταξύ των κατοίκων, νόμιμων ιδιοκτητών και των κυβερνητικών παραγόντων", είπε μεταξύ άλλων ο κος Ντούλες και αναφέρθηκε στην προσπάθεια κάθαρσης που επιχειρείται στον χώρο της δικαιοσύνης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και Πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μίλησε ακόμη για προσπάθεια εκτουρκισμού της Αλβανίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα αληθινό γεγονός που λαμβάνει χώρα μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις. "Μέχρι το 2013 είχαμε μια στρατηγική επιλογή, όλων των Αλβανικών Κυβερνήσεων στην εξωτερική τους πολιτική, η οποία διατυπώνονταν ως έξης: Οι μεγάλοι εταίροι της χώρας είναι η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. Οι Στρατηγικοί εταίροι είναι η Ελλάδα και η Ιταλία και η Τουρκία συγκαταλεγόταν μεταξύ των γειτονικών φιλικών χωρών. Με την άνοδο του κου Ράμα έχουμε μια στρατηγική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική, όπου προσέθεσε και την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, το οποίο συνοδεύτηκε από μια έντονη παρουσία των Τουρκικών συμφερόντων σε όλους τους τομείς.

Οι σχέσεις του κου Ράμα με τον Ερντογάν είναι γνωστές της πάση", υπογράμμισε ο κος Ντούλες, "Δεν θα υπάρχει για κανέναν μας δικαιολογία και άφεση, εάν σήμερα σε καιρούς ελευθερίας και δημοκρατίας χάσουμε αυτά, τα οποία προστατεύσαμε σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς, Τουρκοκρατίας, κατοχής κ.οκ.", κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής μειονότητας.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου