Άτυπη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Αλβανίας στην Πολωνία

Άτυπη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Αλβανίας στην Πολωνία

Στην Υπουργική Διάσκεψη της διατλαντικής εταιρικής σχέσης για την ενέργεια και το κλίμα (P-TECC), στη Βαρσοβία, συμμετείχε ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πρόκειται για μια διεθνή πλατφόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες της ενεργειακής ασφάλειας και να παρέχει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη τους πόρους και τα τεχνικά εργαλεία για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, ανθεκτικού και κλιματικά φιλικού ενεργειακού συστήματος.

Επίσης η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συντονίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και σε αυτήν συμμετέχουν 22 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης P-TECC, ο κ. Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε και με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Belinda Balluku (Μπελίντα Μπαλούκου).

Στη συνάντηση των δύο ομολόγων συζητήθηκε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

Ο Υπουργός Balluku κάλεσε τον Έλληνα Υπουργό, Κώστα Σκρέκα, να επισκεφθεί την Αλβανία για να εντοπίσει περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας.

«Κατά τη συνάντηση με τον συνάδελφο Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητήσαμε τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας και την ασφάλεια της γραμμής διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Κάλεσα τον συνάδελφό μου - Κώστα Σκρέκα να επισκεφθεί τη χώρα μας, για να εντοπίσει περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας », ανέφερε η Αλβανίδα Υπουργός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου