Ο Κύπριος Πρόεδρος ακύρωσε την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Κύπριος Πρόεδρος ακύρωσε την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Τριγμούς όχι μόνον στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, αλλά στις σχέσεις με την επίσημη Ελλάδα και την Κύπρο έχει προσκαλέσει η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και σε άλλα πρόσωπα της «αυλής» του «Σουλτάνου».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης έλαβαν την απόφαση να μην πραγματοποιήσουν μαζί του συνάντηση, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αφορμή για την απόφαση των δύο ηγετών, ώστε να ακυρώσουν τις συναντήσεις τους με τον Ελπιδοφόρο ήταν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ενός ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, τα οποία έκανε πριν από μερικές μέρες ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και παρέστη ο κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σκόπευε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής σήμερα (22.09.2021) στις 11:00, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ωστόσο επικαλέστηκε το «βεβαρημένο του πρόγραμμα» για να αποφύγει αυτή την συνάντηση.

Αρχικά την απόφαση, του Κύπριου Προέδρου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ακολούθησε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος και θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Εξωτερικών για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του εκεί και του είχαν εισηγηθεί να αποφύγει να παραστεί στα εγκαίνια.

Παρά ταύτα ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να παραστεί και μάλιστα την ημέρα των εγκαινίων εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου