Ψάχνοντας τα ελληνικά έργα στην Βόρειο Ήπειρο

Ψάχνοντας τα ελληνικά έργα στην Βόρειο Ήπειρο

«Αυτοί που έχουνε τα γένια, έχουνε και τα χτένια» λέμε οι Βορειοηπειρώτες. Και όταν το λέμε αυτό, το 'χομε με μεγάλη πίκρα, ειδικά για την Ελλάδα που καρτεράμε εδώ και πολλά χρόνια να μας στηρίξει.

«Όλο και κάτι ζητάτε μας λένε οι Ελλαδίτες και όλο και δεν ψηφίζεται την Ομόνοια για να σας στηρίξει η Ελλάδα» και καλά μας τα λένε, έχουνε κι αυτοί τα δίκια τους.

Από την άλλη η Ελλάδα που όλο «στηρίζει» και μας λέει για έργα, ας κάνει και αυτή τα κουμάντα της να βάλει τους Βορειοηπειρώτες στον σωστό το δρόμο. Αφού οι πολιτικοί της Ελλάδας λένε για έργα και συνέχεια υπόσχονται σύνταξη, ας προχωρήσουν επιτέλους και στην πράξη, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει.

Αυτοί είναι που έχουνε τα πολλά στο χέρι τους και αν αλήθεια την πονάνε την Βόρειο Ήπειρο, ας την αναστήσουνε όπως λένε, ας δώσουνε στήριξη στους νέους της να γυρίσουν, ας τραβήξουν για τα καλά το «αυτί» της Αλβανίας και ας σταματήσουνε να λένε συνέχεια για τα γιοφύρια της φιλίας και την καλή μας γειτονιά.

Στις μέρες μας οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες που έχουνε μείνει πίσω, είναι άνθρωποι αποσταμένοι και μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, που παλεύουν για το μερόκαμα με μια λιγοστή αλβανική σύνταξη που ούτε για τα δυο φάρμακα δεν φτάνει. Είναι άνθρωποι που έχουνε χάσει την ελπίδα τους στην Ελλάδα και ας ξημερώνουν με την έγνοια της.

Η Ελλάδα δίνει χρήματα και άλλες βοήθειες στην Αλβανία, τάχα για να προσέξει και την Μειονότητα, αλλά η Μειονότητα, ποτέ δεν προσέχτηκε. Τα έργα που διαλαλεί η Ελλάδα και οι πολιτικοί τους (που πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν που πέφτει η Βόρειο Ήπειρο) ούτε τα 'δανε ούτε και τα ακούσανε. Τώρα αν γίνανε και χώθηκαν σε τσέπες, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Οι Βορειοηπειρώτες έχουνε ανάγκη την Ελλάδα όσο και αυτή τους έχει. Της βαστάνε το σύνορο ορθό και δεν το έχει πάρει χαμπέρι. Συνέχεια επάνω στην Μειονότητα ξεσπάει η αλβανική εγκληματικότητα και αφού χορτάσει από αυτή, τότε κατεβαίνει και στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει κουφαθεί και τα δικά της κόμματα στις εκλογές «δακρύζουνε» για την Βόρειο Ήπειρο, τάχα και θα την φροντίσουν. Θα 'ρθει πάλι ο καιρός που οι πολιτικοί της θα τρέξουν στα χωριά και στα βουνά για να τραβήξουνε τα λεωφορεία για να ψηφίσουν. Τότες εάν οι Βορειοηπειρώτες δεν αποδειχτούνε κοντόγνωμοι και σταθούνε στο ύψος τους, ίσως τότες καταλάβουν και τα αδέρφια μας οι Ελλάδίτες, τι εστί να ΄σαι Ηπειρώτης, πέρα από το φτιαχτό τους το σύνορο!

Α.Δ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου