Οι Αλβανοί δεν συνδέονται με τους Ιλλυριούς - Ήταν η ραχοκοκαλιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Οι Αλβανοί δεν συνδέονται με τους Ιλλυριούς - Ήταν η ραχοκοκαλιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Αυστριακός ιστορικός εξοργίζει τους Αλβανούς


Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στην Αλβανία οι απόψεις του Αυστριακού ιστορικού Oliver Jens Schmitt. Ο Schmitt την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας δημοσίευσε το βιβλίο του «Οι Αλβανοί - μια ιστορία μεταξύ Ανατολής και Δύσης», το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής στο γερμανόφωνο κόσμο.

Ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, απορρίπτει θέσεις που ανθούν και γίνονται δεκτές από τους Αλβανούς.

Έτσι γράφει, ότι δεν υπήρξε ποτέ μια συνεχής εξέγερση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Αλβανούς, υπήρξε λέει αποδοχή των ξένων ηγεμόνων. Ο ίδιος συνεχίζει περαιτέρω λέγοντας ότι οι Αλβανοί και οι Βόσνιοι ήταν η ραχοκοκαλιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι ενίοτε οι Αλβανοί εναντιώνονταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά για τους φόρους ή την στρατιωτική υπηρεσία, αλλά όχι για εθνικιστικές ιδέες. Ενώ για τον Σκεντερμπέι (Γεώργιο Καστριώτη) γράφει ότι πολέμησε μαζί με Βλάχους, Σλάβους και Έλληνες.


Ο Καθηγητής συνεχίζει λέγοντας ότι δεν είναι αλήθεια ότι οι Αλβανοί δεν ήταν θρήσκοι, μάλιστα τονίζει ότι ήταν θρησκευόμενοι όπως και οι άλλοι λαοί των Βαλκανίων.

Ο Schmitt λέει ότι δεν υπάρχει συνέχεια Ιλλυριών-Αλβανών, όπως ισχυρίζονται οι Αλβανοί, τονίζοντας ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει συνέχεια. Ο Schmitt ωστόσο αρνείται τους ισχυρισμούς των Σέρβους ότι οι Κοσοβάροι ήρθαν μετά τους Σλάβους στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.


borioipirotika.blogspot.gr

Πρόεδρος Αλβανίας: Το τσάμικο και η οριοθέτηση της...
Το σχέδιο δημιουργίας της «Φυσικής Αλβανίας»
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τότε το εχω ψάξει λίγο το θέμα.

Δεν υπάρχει λέξη στα αλβανικό που να μην έχει ρίζα ελληνική, τουρκική, σλαβικη η λατινική.

Αυτό υποδηλώνει ένα όχι και τόσο αρχαίο λαό...

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους

Όταν το 96 ένας οικογενειακός φίλος από την Ελλάδα μου ζήτησε ένα βιβλίο γραμματικής της αλβανικής γλώσσας, είπα στο συγχωρεμενο τον πατέρα μου που πηγαινοερχόταν στη Χίμαιρα να φέρει ένα. Ο φίλος ο Κώστας (συγχωρεμενος και αυτός πλέον), ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος είχε μεγάλη περιέργεια για αυτή την γλώσσα. Μόλις το πήρε στα χέρια του το βιβλίο έσκασε στα γέλια. Στο εξώφυλλο είχε μια φωτογραφία με μια πέτρα πάνω στην οποία είχε μια ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΙΓΡΑΦΉ!!!! Δεν ξέρω πως είναι τώρα το βιβλίο πάντως το 96 ...

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη