Το σχέδιο δημιουργίας της «Φυσικής Αλβανίας»

Το σχέδιο δημιουργίας της «Φυσικής Αλβανίας»

Σύρραγες του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου που ενώνει το λιμάνι του Δυρραχίου με την Πρίστινα και κατασκευάστηκε από αμερικανο-τουρκική κοινοπραξία.Στη δίνη του εθνικισμού βυθίζεται η Αλβανία με το σύνολο του πολιτικού κόσμου της γείτονος να επιδίδεται εσχάτως σε πλειοδοσία αλυτρωτικών δηλώσεων και ενεργειών, με αποκορύφωμα τη δήλωση του πρωθυπουργού Sali Berisha περί χορήγησης διαβατηρίων σε Αλβανούς όμορων κρατών και την κατάθεση αιτήματος από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» για διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την ένωση Αλβανίας και Κοσόβου. Στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου βρίσκεται συνεχώς η δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας», η οποία σε αντίθεση με το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» δεν θα προέλθει από ένοπλη δράση αλλά μέσω “δημοκρατικών διαδικασιών και διαλόγου” με στόχο την “επαναφορά των εθνικών συνόρων που αλλοίωσε το Συνέδριο του Βερολίνου”, πριν την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» είναι η ένωση Αλβανίας και Κοσόβου και συντελείται ήδη με την ενοποίηση των θεσμών, όπως η εναρμόνιση της νομοθεσίας, η έκδοση κοινών σχολικών βιβλίων, η ενοποίηση διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, η δημιουργία κοινού συστήματος παροχής ενέργειας, η κοινή διπλωματική εκπροσώπηση στο εξωτερικό, η ενοποίηση του φάσματος ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και η δημιουργία “πανεθνικής λίγκας”, ενός κοινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.


Η σύνδεση της Αλβανίας με το Κόσοβο είναι επίσης πραγματικότητα μέσω του αυτοκινητοδρόμου μήκους 160km που ξεκινά από το λιμάνι του Δυρραχίου και καταλήγει στην Πρίστινα. Σημειώνεται πως τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος, μήκους 60km, πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουνίου του 2009, παρουσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Tayyip Erdogan. Ο αποκαλούμενος και “δρόμος του έθνους” είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της Αλβανίας με κόστος ένα δισ. ευρώ και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την αμερικανο-τουρκική κοινοπραξία Bechtel – Enka.

Η κύρια απειλή προέρχεται ωστόσο από το δημογραφικό δυναμισμό των Αλβανών. Συγκριτικά με τους κατοίκους της Αλβανίας που υπολογίζονται σήμερα σε λιγότερο από 3 εκατομμύρια, οι Koσοβάροι παρουσιάζουν εκρηκτικό ρυθμό δημογραφικής αύξησης. Ο αλβανικής συνείδησης πληθυσμός των Βαλκανίων εκτιμάται σήμερα σε 5,5 εκατομμύρια και το 2050 αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατομμύρια, ισορροπώντας έτσι με τον πληθυσμό της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Ο συνδυασμός του δημογραφικού καλπασμού των Αλβανών και της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των σλαβικών πληθυσμών αποτελεί ίσως το σημαντικότερο όπλο για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας».

Συμπέρασμα
Η Αλβανία, ένα κράτος που από τη δημιουργία του αποτελούσε προπύργιο εξωβαλκανικών συμφερόντων (buffer-state), εισέρχεται στη τελευταία φάση της εθνικής της ολοκλήρωσης, απειλώντας με νέα αποσταθεροποίηση τη Χερσόνησο του Αίμου. Παρά την ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, ο εθνικισμός φαίνεται ανίκανος να αντικατασταθεί από πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα. Το αβέβαιο μέλλον της περιοχής πρέπει να βρει την Ελλάδα έτοιμη και αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε μέσο τα εθνικά της συμφέροντα και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


strategyreports

Οι Αλβανοί δεν συνδέονται με τους Ιλλυριούς - Ήταν...
Κλήθηκε από την Αλβανία ο Κάτσε ενώ τον θέλει και ...
 
  1. Σχόλια (19)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (19)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε ΑΠΑΤΕΩΝΑ, καλύτερα μη φύγεις ποτέ. Θα χάσουμε τη διασκέδαση.
Φαίνεται ότι το έμαθες καλά το παραμυθάκι σου. Να επαναλαμβάνεις τα ίδια, αλλά για την ταμπακιέρα να μην μας πεις τίποτε. Απ'ότι βλέπω δεν ξέρεις τι εστί Μπούζα. Μάλλον ακόμα ψάχνεις για β-Ηπειρώτη να σου "ξύνει" την πλάτη. Ο Αλβαναράς που είχες τόσκασε με τα λεφτά ή ήταν πολύ αγροίκος;
Γειά σου Αλή Σουλιώτη από την Κονίσπολη (αλήθεια που βρίσκεται το μνημείο της "γενοκτονίας" σας; αν δεν γνωρίζεις ρώτα τον μπαμπά σου στα ελληνικά όμως γιατί αμφότεροι δεν γνωρίζετε την πιο παλιά γλώσσα του κόσμου) ή ή Αλή Γιουνάνι, ή Φατμίρ Κόλα, ή Μάριε Δημόπουλε, ή Αλή Βλάκα. Σου εύχομαι γρήγορα να απαλλαγείς από το σαρκίον σου.
ΥΣ Που μένεις να σου φέρω ένα δωράκι; Από αγάπη σε ρωτάω (μη φανταστείς τίποτε άλλο...)
ΥΣ Αφού είσαι από την Κονίσπολη, πες μας μια παροιμία που λένε οι Κονισπολιώτες για τους εαυτούς τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Αλή Σουλιώτη ή Αλή Γιουνάνι, η Φατμίρ Κόλα, ή Μάριε Δημόπουλε, ή καλύτερα Αλή Βλάκα, ήλπιζα ότι είχες χαθεί γιατί ντράπηκες από τα αποκαλυπτήρια του αριθμού της Διαδικτυακής σου Διεύθυνσης.
Από ότι φαίνεται δεν έχεις τσίπα επάνω σου. Η περίπτωσή σου χρήζει σοβαρής επιστημονικής μελέτης. Όταν θα πεθάνεις θα σε βαλσαμώσουνε και θα σε δείχνουν στο μουσείο ως χαρακτηριστική περίπτωση ΒΛΑΚΑ με περικεφαλαία. Στο κεφάλι σου έχεις τίποτε εκτός από mut; Λυκοσχισμένε, πάρε φόρα από τη Μπούζα. Χάρη θα κάνεις στην κοινωνία. Ου να χαθείς ρεμάλι, ψυχάκια, κακόμοιρε, ανέραστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Αλή Σουλιωτη ή Αλή Γιουνάνι, ή Φατμίρ Κόλα ή Μάριε, έχω την εντύπωση ότι είσαι παρενδυτικός. Η "αλβανοφιλία" σου θα προέρχεται από κάποιον αλβαναρά που "συγχρωτίστηκες". Αν τώρα "ψάχνεσαι" να συμπληρώσεις τις εμπειρίες σου και με κάποιον β/Ηπειρώτη, είσαι σε καλό δρόμο. Συνέχισε να προκαλείς. Νομίζω όμως ότι τώρα πια θα πρέπει να σε αποκαλούμε "Κοκκινοσκουφίτσα", εκτός αν σου αρέσει το "Ούρσουλα".
ΥΣ Στο Γκέη Παρέιντ λαμβάνεις μέρος ή είσαι από τους "κρυφούς";

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχετικά με το σούργελο που βρομίζει το himara.gr, δείτε εδώ: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=302446

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε Αλή πειραγμένε - Μάριε, ένα από τα κομμάτια της Ελλάδας που ενοποιήθηκαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, είναι και η νότια Ήπειρος. Αυτό το "κομμάτι" είναι φυσιολογικό να το πάρει η Αλβανία; Για ποιο λόγο και με τι ούμπαλα θα το πάρει η χώρα που λατρεύεις;
Να μην ξεχάσω να σου υπενθυμίσω ότι είσαι κλασικός βλαξ και φυσικά αγράμματος
1. Δεν ξέρεις ότι τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας δεν οφείλονται μόνο στους βαλκανικούς πολέμους;
2. Στους βαλκανικούς πολέμους απελευθερώθηκε και η βόρεια Ήπειρος, χαμένε!
3. Αν είσαι από την "Κονίσπολη", τι δουλειά έχεις να αυτοαποκαλείσαι "Σουλιότι"; Τι σχέση έχουν οι Κονισπολιώτες με τους Σουλιώτες; Δεν άκουσες πουθενά ότι οι Σουλιώτες ήταν πάντα Ορθόδοξοι και Ρωμιοί;
4. Τι σημαίνει στα αλβανικά "Κονίσπολη", βλαμμένε γενίτσαρε;
5. Όταν ήσουν μικρός, σε παίζανε τα άλλα παιδάκια;

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως τα διάφορα κομμάτια της Ελλάδας ενοποιήθηκαν κατά τους βαλκανικούς πολέμους, το ίδιο επιθυμούν να κάνουν και οι Αλβανοί. Πολύ φυσιολογικό.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη