Τα «πληρωμένα» ελληνικά της Μειονότητας και η αλβανική μιζέρια

Τα «πληρωμένα» ελληνικά της Μειονότητας και η αλβανική μιζέρια

«Σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις κόπο και σαπούνι», λένε οι παλιοί στην Δρόπολη. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει αυτές τις μέρες στον τόπο μας, αφού και πάλι οι Αλβανοί μέσα σε τόσες δυσκολίες που περνάει όλη η Αλβανία, ήρθαν και πάλι να μας πουλήσουν εξυπνάδες και να μας ρωτήσουν γιατί μιλάμε ελληνικά. Ενώ για ακόμα μια φορά βγάνουν το συμπέρασμα πως η ελληνική γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο είναι αποτέλεσμα της ελληνικής προπαγάνδας και των χρημάτων που «πέφτουν» για να κάμουν ελληνικό τον τόπο.

Απορώ, λες και δεν ξέρουν στην Αλβανία ότι υπάρχουν Έλληνες μέσα και έξω από τη μειονότητα που είχε ορίσει ο Χότζα και που από πάντα έχουνε γλώσσα της μάνας τους τα ελληνικά.

Απλά θέλουνε να κάνουν διαφήμιση στο εαυτό του, μιας και ξέρουνε πως για κάποιες μέρες όλοι θα ασχολούνται μαζί τους. Κάποιοι μάλιστα θα τους παινεύουν και κάποιοι θα τους καταριούνται, αφού έτσι το έχουνε αυτοί. Δεν κάθονται να ασχοληθούν με την πείνα και τις δυσκολίες που τραβάει μεγάλη μερίδα των Αλβάνων και έχουν σκοπό να βάζουν τον κόσμο σε έχθρα για να ξεχνάει τη μιζέρια που τον έχει γονατίσει εδώ και χρόνια.

Από τη στιγμή που οι Έλληνες της Μειονότητας αρχίσουν να ασχολούνται μαζί τους, αυτοί θα νιώθουν πως κάνανε άριστα το καθήκον τους.

Έτσι έχουν τα πράγματα στην Αλβανία. Όσο ο λαός πεινάει, καίγεται, θα τον θρέφουνε με εθνικισμό και μίσος για το «διαφορετικό» που στην περίπτωσή τους είναι η Ελληνική Μειονότητα. Ειδικά τώρα που ο Αύγουστος είναι ο μήνας της επιστροφής για διακοπές στον τόπο για πολλούς Βορειοηπειρώτες, αλλά και Αλβανούς, αυτοί με τρόπο βρώμικο και ντροπιαστικό ζυγώνουν στην Μειονότητα και προκαλούν νομίζοντας πως έτσι θα κάνουν τη ζημιά τους.

Αλλά τελικά την ζημιά την κάνουν στον εαυτό τους. Γίνονται περίγελος ακόμα και σε πολλούς Αλβανούς που ζούνε και προκόβουν στην Ελλάδα. Όσο για τα ελληνικά που μιλάει η Μειονότητα, είναι κάτι δεύτερο, όταν υπάρχουν και άλλοι στην χώρα που μπορεί να μην μιλάνε ελληνικά, αλλά η καρδιά τους δεν παύει να χτυπά ελληνικά.

Α.Δ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου