Μητροπολίτης Ανδρέας: «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια στην καταπάτηση των δικαίων των Βορειοηπειρωτών»

Μητροπολίτης Ανδρέας: «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια στην καταπάτηση των δικαίων των Βορειοηπειρωτών»

Σε νέες δηλώσεις που αφορούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά και την στάση της ΕΕ απέναντι στην Βόρειο Ήπειρο, προχώρησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρεάς:

«Ο μεγάλος και άγιος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός έλεγε συχνά, ότι «οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα» Ο λόγος αυτός, που έμεινε παροιμιώδης, έχει πολλές φορές επαληθευθή. Τώρα τελευταία, μάλιστα, το αλβανικό καθεστώς, με την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, συνεχίζει το όργιο της αρπαγής Ελληνικών περιουσιών.

Κι' αυτό αποτελεί ένα σχέδιο σε εξέλιξη, που δεν είναι άλλο από τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ο Ράμα, που αντιγράφει τις πρακτικές των Τούρκων, έχει βάλει πρώτο στόχο όλα τα ακίνητα «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη Χειμάρρας – Αγίων Σαράντα.

Αυτά τα φιλέτα», με διάφορες μεθοδεύσεις, τα μεταβιβάζει – με συνοπτικές, μάλιστα διαδικασίες – σε φίλους της αλβανικής κυβερνήσεως. Έχει γίνει πλέον κανόνας ο εξαναγκασμός των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών να ξεπουλήσουν την περιουσία τους με εξευτελιστικές τιμές σε ωργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το πράγμα, όμως, είναι εξοργιστικό. Γιατί, ενώ η Ευρωπαική Ένωση, στην οποία διακαώς επιθυμεί η Αλβανία να γίνη μέλος, και το «κράτος Δικαίου», που αποτελεί έναν από τους όρους που έθεσε η Ε.Ε. για την έναρξη των ενταξιακών διαδικασιών της Αλβανίας δεν υπάρχει στην γειτονική χώρα, δυστυχώς η Ε.Ε. κλείνει τα μάτια στην καταπάτηση των δικαίων και των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, μηδέ εξαιρουμένων και αποφάσεων των αλβανικών δικαστηρίων.

Και να σκεφθή κανείς, ότι η Αλβανία, κτυπά απαιτητικά την πόρτα της Ε.Ε., όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά την πρόσφατη αναβολή των ενταξιακών διαδικασιών.

Πραγματικά, δεν μπορεί να καταλάβη κανείς την στάση της Ευρωπαικής Ενώσεως απέναντι στην Αλβανία, σε μια χώρα που δεν έχει «μπέσα».

Και καλά μεν, η Ευρωπαική Ένωση μπορεί να μη γνωρίζη όσο πρέπει τα τερτίπια της γείτονος. Αλλά η Ελλάδα, που γνωρίζει πολύ καλά τα δεινά της Βορείου Ηπείρου, γιατί σιωπά στον αφελληνισμό της Γης του Πύρρου, που με τόση πονηριά απεργάζεται ο μισέλληνας Ράμα; Και κυρίως, γιατί επιμένει για την ένταξη της Αλβανία ς στην Ευρωπαική Ένωση; Μήπως επειδή ασκούν πιέσεις οι Η.Π.Α., ώστε να μη βάλη πόδι η Ρωσία στα Βαλκάνια;

Όπως και νάχη το πράγμα, γεγονός μένει ότι η Βόρειος Ήπειρος για μια ακόμη φορά κινδυνεύει.

Και κινδυνεύει τα έσχατα. Γι' αυτό και διαμαρτύρομαι εντόνως. Επί τέλους, ας ακούσουν, κυρίως οι ημέτεροι, τα ανησυχητικά μηνύματα των καιρών.

Είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να πράξουμε το εθνικό μας χρέος απέναντι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου