Σύλληψη οδηγού στο Αργυρόκαστρο για μεταφορά λαθρομεταναστών

Σύλληψη οδηγού στο Αργυρόκαστρο για μεταφορά λαθρομεταναστών

Στην σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα προχώρησαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές στο Αργυρόκαστρο, ο οποίος φαίνεται να διακινούσε παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργυροκάστρου, ο άνδρας υπόσχονταν σε 6 λαθρομετανάστες, την μεταφορά τους στα Τίρανα έναντι του ποσού των 200 Ε έκαστος.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες FRONTEX, ενώ ο δράστης της υπόθεσης είναι κάτοικος Τιράνων. Η σύλληψή του έγινε κοντά στην είσοδο της πόλης του Αργυροκάστρου, ενώ οι λαθρομετανάστες επέβαιναν στο όχημά του.

Το τελευταίο διάστημα όλο και αυξάνονται οι περιπτώσεις διακίνησης και μεταφοράς παράνομων μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ πολλοί από αυτούς συναντώνται και στην περιοχή της Δρόπολης, πότε να ζητάνε κάποια βοήθεια και πότε να αποτελούν κίνδυνο, κυρίως για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας της περιοχής. Αφού καταφέρουν να περάσουν την ελληνοαλβανική μεθόριο, κατευθύνονται προς τη πλησιέστερη πόλη και προσπαθούν να φθάσουν στην πρωτεύουσα. Έπειτα συνεχίζει το ταξίδι τους, είτε για την Ιταλία, είτε και για άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου