Οι Βορειοηπειρώτες να γίνουν μια γροθιά για να δουν προκοπή

Οι Βορειοηπειρώτες να γίνουν μια γροθιά για να δουν προκοπή

Οι Βορειοηπειρώτες δεν «ξέρουν» και πολλά από την Ευρώπη. Εκείνο που μονάχα γνωρίζουν, είναι να παλεύουνε καθημερινά για να ζήσουνε στον τόπο τους.

Αφού τώρα φαίνεται η Ελλάδα να προχωρά σε νέες παρτίδες με το Κόσοβο και να προσπαθεί να βοηθήσει τις γειτονικές της χώρες στα Βαλκάνια, καρτεράνε και αυτοί μπας και κάποιος τους προσέξει. Ίσως και όλα αυτά να γίνονται για το καλό τους. Κανένας δεν ξέρει.

Κακά τα ψέματα, όσα πατριωτικά λόγια και να πούμε, το ζήτημα είναι πως οι Βορειοηπειρώτες θα βρίσκονται πάντα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ή και καμιά φορά θα έχουν την Ευρώπη για διαιτητή.

Κάποιοι από αυτούς λένε πως όταν η Αλβανία μπει στην Ευρώπη, θα έρθει και η άνθιση της Μειονότητας. για να καταφέρουν να διασώσουν τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους, λένε πως θα τους βοηθήσει η ΕΕ, αλλά ξεχνάνε πως αν έρθει η Ευρώπη και δε βρει κανέναν Έλληνα της προκοπής, θα τους σακιάσει όλους στην Αλβανία και δε θα δώσει κανένα ξεχωριστό δικαίωμα.

Όσοι Βορειοηπειρώτες πάνε με τον «αγέρα», προσπαθώντας να τα έχουν καλά και με την Αλβανία και με την Ελλάδα, νομίζουν ότι θα βασιλεύουν για πάντα. Όμως ο καιρός έχει γυρίσματα και αν δεν διαλέξουν πλευρά σίγουρα θα καταλήξουν πεταμένοι και από τις δυο μεριές.

Βορειοηπειρώτης χωρίς ελληνική συνείδηση, παύει να είναι Βορειοηπειρώτης. Η συνείδηση που πολλές φορές πουλιέται σε κόμματα και συμφέροντα, θα έρθει η ώρα που θα μας στοιχίσει πολύ ακριβά. Η εθνικότητα δεν είναι ούτε θεωρία, ούτε και χάπι που θα το πάρουμε κάποια στιγμή για να δείξουμε στους ξένους πόσο Έλληνες είμαστε, αλλά είναι τρόπος που νυχτώνεις και ξημερώνεις θέλοντας να ζήσεις στο χώμα σου. Ή την έχεις ή δεν την έχεις.

Εκείνο που θα πρέπει να βάλομε καλά στο μυαλό μας είναι πως πρέπει να μάθομε να απαιτούμε όσα μας αναλογούν. Δυστυχώς δεν μοιάζομε στους προγόνους μας που πάλευαν για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Δεν ξέρουμε να ζητάμε και δεν μαζευόμαστε να δυναμώσουμε το κοινό μας σπίτι. Όσο είμαστε κομματιασμένοι, άλλο τόσο θα μένουμε αδύναμοι.

Α.Δ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου