Μέσω Άγκυρας το κινεζικό εμβόλιο στην Αλβανία

Μέσω Άγκυρας το κινεζικό εμβόλιο στην Αλβανία

Η ευρωπαϊκή τσιφουτιά στη διαχείριση των εμβολίων έστειλε για μια ακόμα φορά την αλβανική ηγεσία στην Τουρκία. Όχι που δεν θα πήγαινε δηλ. εφόσον επί της ηγεσίας του Έντι Ράμα αναβαθμίζονται διαρκώς οι σχέσεις των δυο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επικεφαλής κλιμακίου υπουργών συναντήθηκε κατ' αρχάς με τον πρόεδρο Ερντογάν, που δεν χάνει ευκαιρία να κολακεύει αξιοποιώντας την κορωνίδα των προβλέψεων του πρωτοκόλλου προς τιμήν του, σε κάθε επίσκεψή του.

Ζητούμενο σ' αυτήν τη φάση η προμήθεια ικανής ποσότητας του κινέζικου εμβολίου Sinovac, που εμπορεύεται ο ιδιοκτήτης μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην Τουρκία, Canturk Alagöz, και με τον οποίο συναντήθηκε ο Ράμα. Εκτός της άμεσης προμήθειας συζητήθηκε και η κατασκευή παραγωγικής μονάδας στην Αλβανία για την «κατασκευή επτά (σ.σ.;) τύπων εμβολίων», σύμφωνα με την ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού στην σελίδα του στα social.

Η εξειδίκευση της συμφωνίας έγινε από την υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ogerta Manastirliu, που συναντήθηκε με την σειρά της με τον ομόλογό της Τουρκίας, dr. Ο Φαχρετίν Κόκα. Εκτός της επέκτασης της τουρκικής φαρμακοβιομηχανίας στην Αλβανία, συζητήθηκε και η εμπειρία από την λειτουργία του νοσοκομείου Memorial στο Φίερι, που η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία.

Οι δυο χώρες υλοποιούν Σύμφωνο συνεργασίας υψηλού επιπέδου, όπως αποκαλείται και υπογράφτηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη Ράμα στην Άγκυρα στις 6 Ιανουαρίου και αφορά μεταξύ των άλλων την κατασκευή στα προάστεια της αλβανικής πρωτεύουσας, τεχνολογικού πάρκου, συμφώνως του ανάλογου τουρκικού υποδείγματος.

Πηγή: Γιώργος Κατσαΐτης / enimerosi.com

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Λύση ζητούν οι επιχειρήσεις μετά την έξοδο της Alp...
Παράταση των μέτρων εισόδου στην Ελλάδα έως τις 14...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 13/08/22, 20:44

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη