Από τον Klodian Rasha έως τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ένα έθνος «δρόμος»

Από τον Klodian Rasha έως τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ένα έθνος «δρόμος»

Χθες έγινε γνωστό από τα Μ.Μ.Ε. πως ο αστυνομικός που σκότωσε τον άτυχο νεαρό Klodian Rasha τον περασμένο Δεκέμβριο στα Τίρανα, τώρα από τη θέση του πρώην αστυνομικού έρχεται αντιμέτωπος με την ποινή που του αναλογεί, ψάχνοντας όμως τον τρόπο να πέσει στα «μαλακά». Σε αυτή την περίπτωση η αλβανική δικαιοσύνη όχι μόνον δεν εθελοτυφλεί, όχι μόνο δεν βρίσκει προφάσεις για να σταματήσει την πορεία για την απόδοση των ευθυνών, αλλά στέκεται στο ύψος της.

Από την άλλη τον Οκτώβριο του 2018 εν μέσω μεγάλης εθνικής μας επετείου, εκείνης του 1940 – 41, ένας ομογενής μας, άνθρωπος νέος και δυναμικός με αγάπη για τον τόπο του (καθόλα άκακος) χαίρεται τη μέρα του (νόμιμου) σημαιοστολισμού της ιδιαίτερης πατρίδας του που φιλοξενεί με περηφάνεια εκατοντάδες λείψανα Ελλήνων Πεσόντων. Για τον Κ. Κατσίφα όμως δεν παραιτήθηκε κανένας υπουργός, δεν ίδρωσε κανένα αυτί, δεν έτριξε καμία καρέκλα. Μέχρι και η επίσημη Ελλάδα αρκέστηκε σε μερικές χλιαρές δηλώσεις.

Κι όμως, όσο κι αν πιέζουν οι οικείοι και οι άνθρωποί του, όσο κι αν πιέζουν οι φορείς του ομογενειακού αλλά και του οικουμενικού ελληνισμού, η αλβανική δικαιοσύνη φάσκει και αντιφάσκει, αφήνοντας το θέμα πεταμένο νομίζοντας πως έτσι όλα θα ξεχαστούν. Ακόμη όπως όλα δείχνουν η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται ξεκάθαρα πως χειραγωγεί πλήρως κάθε νομικό και δικαστικό σύστημα στην Αλβανία, πράγμα που σημαίνει πως στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα όλα θα παραμείνουν στάσιμα. Όσο κι αν «μαγειρευτούν» τα στοιχεία και οι μαρτυρίες, είναι γεγονός πως το ελληνικό έθνος που από πάντα διαμένει στη σημερινή αλβανική επικράτεια θα βάλλεται συστηματικά μέχρις ότου εκπνεύσει. Αυτή είναι άλλωστε και η διαχρονική πολιτική από τη δημιουργία του αλβανικού κράτους και έπειτα. Η συρρίκνωση και η εξόντωση του ελληνισμού.

Επίσης μην ξεχνάμε και τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, που αποτελεί κι εκείνος θύμα μιας καλά ριζωμένης ανθελληνικής μανίας. Μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να δικαιωθεί ενώ ακόμη και σήμερα οι διάφοροι κύκλοι συνεχίζουν να αμαυρώνουν τη μνήμη του. Ακριβώς το ίδιο, μα με περισσότερη μανία συνεχίζεται και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Παρά την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Αλβανία, η εξυγίανση των θεσμών της αφορά άμεσα και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, μιας και μόνο τότε θα καταφέρει να επιβιώσει. Όλα τα υπόλοιπα προεκλογικά τερτίπια, οι υποσχέσεις για ευημερία, πολιτιστική ανάπτυξη, «γέφυρα φιλίας», αποτελούν κούφια λόγια για όποιον κατανοήσει λογικά τη σκληρή πραγματικότητα στην Ε.Ε.Μ.

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου