Η Βόρειος Ήπειρος συνεχίζει να δοξάζει τη μητέρα Ελλάδα!

Η Βόρειος Ήπειρος συνεχίζει να δοξάζει τη μητέρα Ελλάδα!

Τιμώντας και εορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αναλογιζόμαστε το απαράμιλλο θάρρος και το σθένος τόσων πραγματικών ηρώων. Άνθρωποι που αψήφησαν το θάνατο, που ενστερνίστηκαν τις ιδέες των Φιλικών, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους από την ιδιοτέλεια και τη διχόνοια. Έδρασαν από κοινού για μια νέα Ελλάδα αντάξια των παλαιών ένδοξων ετών της αρχαίας της εποχής και μετέπειτα του βυζαντινού μεγαλείου. Έλληνες και Φιλέλληνες έπεσαν και παραμένουν λάβαρα πυρωμένα, λάβαρα ανδρείας και αυταπάρνησης.

Και μέσα σε όλους εκείνους και οι δικοί μας Έλληνες της γης του Πύρρου και του Πατροκοσμά ως άλλοι ακλόνητοι στύλοι, θυσιάζονται διαχρονικά στο βωμό του Έθνους, για να καταφέρουν κάποτε να σταθούν πιο κοντά στην ελευθερία που δικαίως τους αρμόζει. Σπυρομηλαίοι, Δουκαίοι, Ζαππαίοι, Ζωγράφοι, Βορειοηπειρώτες Μακεδονομάχοι και διανοούμενοι, που ακόμη προσφέρουν χωρίς ποτέ να ζητάνε ανταλλάγματα. Η εύνοια της μεγάλης μας Πατρίδας προς τους απογόνους των εθνεγερτών της, παραμένει μόνο στο "κατά βούληση".

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στο Αίμα και στο Πνεύμα του Ελληνισμού που δεν περιορίζεται σε εδαφικά όρια και σταθμά. Σήμερα ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η πνοή της ελπίδας είναι όλο και πιο κοντά μας. Με θάρρος αναμένουμε καλύτερες μέρες, γεμάτες από ελευθερία, ισότητα και καθολική ειρήνη!

Η Βόρειος Ήπειρος συνεχίζει να υπάρχει και να δοξάζει τη μητέρα Ελλάδα!

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου