Κάτι πρέπει να γίνει με το χάλι της Κακαβιάς...

Κάτι πρέπει να γίνει με το χάλι της Κακαβιάς...

Καταγγελία αναγνωστριας μας περιγράφει την ταλαιπωρία της στα σύνορα της Κακαβιάς για να εισέλθει στην Ελλάδα, κάτι που τελικά δεν συνέβη παρόλο που πληρούσε όλα τα κριτήρια:

Είμαστε ζευγάρι από τους Αγ. Σαράντα (ηλικίας 50-60) είχαμε προγραμματίσει να πάμε στα Γιάννενα καθώς ήταν η σειρά του συζύγου να εμβολιαστεί από το ελληνικό κράτος.

Και οι δύο μας Ελληνικής καταγωγής, κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας, διατηρούμε οικογενειακή επιχείρηση στους Αγίους Σαράντα, έχουνμε σπίτι και στα Γιάννενα όπου κάνουμε και την φορολογική μας δήλωση.

Όπως προβλέπει η διαδικασία διέλευσης στην ελληνική επικράτεια από την Κακαβιά, είχαμε μαζί μας αρνητικό τεστ και συμπληρωμένο plf. Παρόλα αυτα μας απαγορεύτηκε η είσοδος λέγοντας μας ότι το έντυπο plf δεν είναι έγκυρο. Τo plf συμπληρώθηκε από την κόρη μας και τα στοιχεία είναι όλα συμπληρωμένα σωστά και για τους δύο ταξιδιώτες.

Αφού λοιπόν παραμείναμε στην Κακαβιά 4-5 ώρες, τελικά επέτρεψαν να περάσει μόνο ο σύζυγός που θα λάμβανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 την επομένη ημέρα ενώ σε εμένα απαγορεύτηκε η είσοδος και αναγκάστηκα να επιστρέψω μόνη μου στους Αγίους Σαράντα.

Αυτό όμως που με εξόργισε περισσότερο και ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το κείμενο, είναι πως κατα την διάρκεια της πολύωρης αναμονής μας, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν 4 άτομα χωρίς plf, δεν γνωρίζω αν ήταν Έλληνες πολίτες, πάντως αλβανικά μιλούσαν μεταξύ τους, οι οποίοι πέρασαν σαν κύριοι μετά από κάποιο τηλέφωνο που "επεσε" .

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το χάλι της Κακαβιάς.

Σχόλιο himara.gr: Λάβαμε σε email το έντυπο PLF του ζεύγους και επιβεβαιώνουμε πως ήταν ορθά συμπληρωμένο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου