Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου στα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου στα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ.: HIMARA.GR

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε σχόλιο

Κύριε Διαχειριστή,

Μας προξένησε κατάπληξη και θλίψη ο τρόπος, (αλλά και εκφράσεις όπως «αλυχτάνε») με τον οποίο σχολιάσατε τη δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την αποφυγή της επιβολής Lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Θεωρούμε ότι άθελά σας την παρερμηνεύσατε ή δεν έχετε σαφή αντίληψη του τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις από την Ελληνική Πολιτεία για λήψη περιοριστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η δήλωση του Περιφερειάρχη δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι να διακομίζονται ασθενείς από την Αλβανία. Εκείνο που επεσήμανε είναι ότι αυτός ο αριθμός, όπως και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων δεν πρέπει να υπολογίζεται στο συνολικό αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών βάσει των οποίων αποφασίζονται τα περιοριστικά μέτρα κάθε περιοχής. Επειδή προφανώς σας έχει διαφύγει, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την ίδια τοποθέτηση είχε κάνει πολλές φορές ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για κρούσματα που «χρεώνονταν» στα Γιάννενα (κυρίως) και στην Άρτα που επιβεβαιώνονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ). Άρα μη αποδίδετε προθέσεις στον Περιφερειάρχη που δεν του ανήκουν και δεν τον εκφράζουν.

Επί της ουσίας, είναι άδικο να τεθεί ένας νομός 150.000 κατοίκων σε ολική καραντίνα για κάτι που ούτε οι ίδιοι προκάλεσαν, ούτε την ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας σε περιοχές από τις οποίες προέρχονται δεκάδες κρούσματα την έχουν οι αρχές των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Και για να σταματήσει κάθε παρερμηνεία, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι όντως τον τελευταίο μήνα που η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει αυξημένα κρούσματα- σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν- ένας σημαντικός αριθμός από αυτά προέρχεται από την Αλβανία. Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί, ούτε να αποσιωπηθεί, ούτε όμως και μπορεί κάποιος να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες. Σε περίοδο πανδημίας ζούμε, αναμενόμενο είναι.

Καταληκτικά το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι στατιστικά αυτά τα κρούσματα επιβαρύνουν το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανεβάζοντας το μέσο όρο με επακόλουθο να βρίσκεται σήμερα ενώπιον λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, για κάτι που επαναλαμβάνουμε δεν ευθύνονται ούτε οι 150.000 κάτοικοί της που στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα, ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε τα νοσοκομεία της.

Από ένα «σκληρό» Lockdown- θα πρέπει να έχετε υπόψη σας- ότι θα πληγούν και ομογενείς, αλλά και άλλοι Αλβανοί πολίτες που δεν θα μπορούν ούτε καν να κάνουν χρήση έστω των λιγοστών δυνατοτήτων που έχουν σήμερα ώστε να εισέλθουν στην Ελλάδα και ειδικά στην Π.Ε. Ιωαννίνων για άμεσες υποχρεώσεις ή και ανάγκες.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις ευαισθησίες, τις αγωνίες σας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι ορισμένες φορές η παρορμητική θεώρηση ορισμένων ζητημάτων, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Και στην προκειμένη περίπτωση προκλήθηκαν γενικότερα ζητήματα και ανησυχίες στο αναγνωστικό σας κοινό.

Αναμένουμε τη δημοσίευση της απάντησής μας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση που τυχόν χρειάζεστε..

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου