Το τουρκικό προξενείο στην Αυλώνα, σε απόσταση αναπνοής απο την Χιμάρα

Το τουρκικό προξενείο στην Αυλώνα, σε απόσταση αναπνοής απο την Χιμάρα

Σε μια ακόμη αντιευρωπαϊκή κίνηση φαίνεται πως προβαίνει η Αλβανία, με την ίδρυση τουρκικού προξενείου στην πόλη της Αυλώνας, με πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού στον "Νότο της Αλβανίας", δηλαδή στην παράκτια ζώνη του Ιονίου.

Τα ποικίλα «αθώα» σχέδια περί προόδου και η συνεχόμενη αναχρονιστικότητα την οποία φαίνεται πως ακολουθεί η Αλβανία του 2021, αποτελεί ίσως την πιο καταφανή απόδειξη εκτουρκισμού της. Ενώ η μαζική μετανάστευση των πολιτών της, η καλλιέργεια της αβεβαιότητας και ο ρεαλιστικός σεβασμός των Ελλήνων της χώρας και των λοιπών μειονοτήτων, φαίνεται πως παραμένουν διαχρονικά προβλήματα, καταχωνιασμένα εδώ και τριάντα χρόνια στο συρτάρι των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων.

Ενώ στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια ένα πραγματικό κομφούζιο, η επίσημη Ελλάδα φαίνεται πως δεν σκοπεύει να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα, αφήνοντας τους Έλληνες έρμαια των μεταξύ τους ταραχών, αλλά και των ίδιων των ανθελληνικών κύκλων που έχουν ταχθεί στο έργο μιας «υπόγειας γενοκτονίας», απαιτώντας ως άλλοι τούρκοι – κεμαλιστές την εθνοκάθαρση.

Η οφθαλμοφανή παρουσία της Τουρκίας στην πόλη καθώς και στο λιμένα της Αυλώνας, κάθε άλλο παρά φιλική μπορεί να θεωρηθεί. Εκτός αυτού, η παράκτια ζώνη της Χιμάρας όπου αποτελεί το κέντρο της ελληνικής ομογένειας στο Ιόνιο, είναι σίγουρο πως θα έρθει αντιμέτωπη με μια ακόμη έντονη δυσκολία που θέτει σε κίνδυνο της ίδια της την οικονομική – φυσική ύπαρξη.

Οι διαδικτυακές μας αναφορές σε τόσο σοβαρά θέματα, η προσπάθειά μας να κάνουμε γνωστές στο ευρύ κοινό τις συμπεριφορές και τις μεθόδους που το αλβανικό κράτος σε συνεργασία με το τουρκικό χρησιμοποιούν για να καταστείλουν οποιαδήποτε ντόπια ελληνική πρόοδο στον τόπο μας, μας δίνει κάθε δικαίωμα να κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις προς την Ελλάδα, με σκοπό τη μελλοντική παραμονή στα εδάφη και τις ακτές μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου