Ένας Βρούτσης δεν φέρνει την άνοιξη

Ένας Βρούτσης δεν φέρνει την άνοιξη

Σηματοδοτεί κάτι η απομάκρυνση του Βρούτση από το υπουργείο εργασίας; Μα φυσικά και όχι, είναι σαν να θεωρούμε πως ένας από τους λογους απομάκρυνσης του είναι το ζητήματα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών. Δυστυχώς η δυναμική μας δεν φτάνει μέχρι εκεί.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους Βορειοηπειρώτες από την θητεία του κ. Βρούτση, πέραν του γεγονότος πως δεν έκανε καμία απολύτως αλλαγή στον ασφαλιστικό νόμο και τις προβλέψεις του για μειωμένη σύνταξη των Βορειοηπειρωτών, είναι η στάση του. Μια στάση που άφηνε να εννοηθεί πως ούτε καν μας υπολογίζει σαν κοινότητα. Όσοι προσπάθησαν να συναντήσουν τον υπουργό, Βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι και φορείς, εισέπρατταν ένα μεγαλοπρεπές όχι. Μάλιστα όταν το ζήτημα προέκυπτε ως θέμα συζήτησης από άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η αντίδραση του έδειχνε εκνευρισμό και προσπαθούσε να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει.

Αν κάποιος θεωρεί πως η αδικία εις βάρος των Βορειοηπειρωτών έχει περισσότερες πιθανότητες να διορθωθεί εξαιτίας της αλλαγής σκυτάλης στο υπουργείο, τότε σίγουρα είναι ρομαντικός. Το καλύτερο σενάριο είναι ο νέος υπουργός να μας ανοίξει τις πόρτες του γραφείου του ώστε να ακούσει τους προβληματισμούς μας, κάτι που δεν έκανε ο προκάτοχος του.

Υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αναγνωρίσει την αδικία και δεσμεύτηκε απέναντι τους εκπροσώπους της ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ για την αποκατάσταση της. Επειδή όμως ως γνωστόν στην πολιτική λέγονται πολλά που δεν γίνονται, αντί να αντιδρούμε ως θιγμένοι από την αθέτηση μιας πολιτικής δέσμευσης και να κάνουμε επίκληση στο φιλότιμο του Μητσοτάκη είναι προτιμότερο να εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε στοχευμένες αντιδράσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα την επιτροπή των συνταξιούχων και ασφαλισμένων Βορειοηπειρωτών που σε συνέχεια αρκετών δράσεων μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και ζητά την συμμετοχή όλων των Βορειοηπειρωτών. Αυτό είναι σίγουρα πιο χρήσιμο από το να κλαίμε την μοίρα μας.

Και επειδή αρκετοί έχουν ασθενή μνήμη, να υπενθυμίσουμε πως η αδικία αυτή είναι έμπνευση του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε υπουργού εργασίας Γ. Κατρούγκαλου. Η σημερινή κυβέρνηση είναι συνένοχη διότι διαιωνίζει το έγκλημα των προκατόχων.

*Ο τίτλος του άρθρου είναι αλληγορικός και αναφέρεται στην απομάκρυνση του κ. Βρούτση από την θέση του υπουργού εργασίας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου