Η Αθήνα έχει αποτύχει ως εθνικό κέντρο του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου

Η Αθήνα έχει αποτύχει ως εθνικό κέντρο του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου

Του Θεόδωρου Οικονόμου Καμαρινού
Τέως Γενικού Προξένου στην Κορυτσά

Το δράμα της Β.Ηπείρου συνεχίζεται με την στάση του αλβανικού κράτους διαρκώς να σκληρύνεται απέναντι στους τελευταίους εναπομείναντες βορειοηπειρώτες - τουλάχιστον εκείνους που τολμούν να δηλώνουν ελληνική καταγωγή. Η φυσική εξόντωση των πρωτοστατών δηλ. κατά τους Αλβανούς των ακραίων και αμετανόητων όπως π.χ. ο Κων/νος Κατσίφας, αποτελεί μία πραγματικότητα όπως περίπου ο θεσμός της "κρυπτείας" εις βάρος των ειλώτων στην αρχαία Σπάρτη.

Πάσης φύσεως διακρίσεις και παρακρατική τρομοκρατία συμμοριών Τσάμηδων και Αλβανών του Κοσσόβου κυρίως, επιτείνουν και διευρύνουν τις διαστάσεις της τραγωδίας.

Οι βορειοηπειρωτικές περιουσίες, ιδίως εκείνες που ευρίσκονται σε παραλιακές τοποθεσίες, αφαιρούνται ετσιθελικά με καταναγκαστικά κρατικά νομοθετήματα ή και υφαρπάσσονται βίαια από ιδιώτες καταχραστές με πλαστογράφηση τίτλων και τις "ευλογίες" των Τιράνων.

Πέραν των διωγμών επιχειρείται και η εξαγορά συνειδήσεων, είτε εκβιαστικά είτε με κάποιο δέλεαρ που θεωρεί ικανοποιητικό ο εξαγοραζόμενος. Η αλβανική αυτή πολιτική εθνοκάθαρσης απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα συνιστά μέγιστο έγκλημα κατά, πρωτίστως, των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας σημειωθεί ότι η δράση αυτή κατά των συμπατριωτών μας αφορά αποκλειστικά τις κηρυχθείσες μονομερώς από την Αλβανία "μειονοτικές ζώνες" διότι εκτός αυτών, στο υπόλοιπο έδαφος της Β.Ηπείρου, δεν τίθεται θέμα. Αν κάποιος δηλώσει εκεί Ελληνας, θεωρείται υποψήφιος για εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα - αν βεβαίως δεν θεωρηθεί προδότης και υποστεί τις σχετικές συνέπειες.

Πολλές ατομικές και συλλογικές καταγγελίες φθάνουν συχνά στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς - εν οίς και στην ΕΕ - εδώ και δεκαετίες μάλιστα. Περιέργως πως όμως, μία μόνιμη απουσία μεταξύ των καταγγελλόντων αποδυναμώνει τις ενέργειές τους και παρέχει άλλοθι στα διεθνή όργανα για να αδρανούν ή να υποβαθμίζουν την σημασία και την σοβαρότητα των όσων περιέρχονται σε γνώση τους. Η απουσία αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη του επισήμου ελληνικού κράτους. Το οποίο όχι μόνο δεν καταγγέλλει τα παραπάνω αλλά αγωνίζεται χρόνια για να αποκτήσει την "αλβανική φιλία" την οποία - για λόγους ακατανόητους στους κοινούς θνητούς - θεωρεί "εκ των ουκ άνευ" στην άσκηση της εξωτερικής του πολιτικής.

Αξίζει να αναφερθούν κάποια συγκεκριμένα φιλοαλβανικά μέτρα από τα αναρίθμητα τα οποία έχει μέχρι στιγμής λάβει.

-Επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, από το 1993 ήδη, να εγκατασταθούν αδιακρίτως στη χώρα με περισσότερα σχεδόν δικαιώματα από τους ίδιους τους Ελληνες, πολίτες ή μη (οι βορειοηπειρώτες παίρνουν υπηκοότητα με το σταγονόμετρο ενώ τα πενιχρά οικονομικά βοηθήματα που τους παρέχονται είτε μειώνονται είτε καταργούνται).
-Σε χιλιάδες Αλβανούς επιτρέπει ετησίως να εισέρχονται στη χώρα για δήθεν εποχιακή εργασία.
-Δεν διώκει τις αλβανικές συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονικές προς την Αλβανία περιοχές, τρομοκρατούν τους κατοίκους των χωριών και καταληστεύουν τον εθνικό πλούτο (οι πλαγιές του Γράμμου προς την Αλβανία έχουν καταντήσει φαλακρές από την παράνομη υλοτόμηση). -Επιμένει στην είσοδο της Αλβανίας (και των Δυτ. Βαλκανίων) στην ΕΕ κατά τρόπο από κάθε άποψη παράλογο με χλιαρές, πού και πού, αναφορές στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. -Χρηματοδοτεί την ανάπτυξη υποδομών σε αλβανικό έδαφος με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων προφασιζόμενο δήθεν ότι τα έργα θα βοηθήσουν την ζωή των μειονοτικών.
-Μάχεται για την χρηματοδότηση της Αλβανίας από την ΕΕ.
-Επιτρέπει στα Τίρανα (με υ θα έπρεπε να γράφονται) να οριοθετήσουν κατά το δοκούν τα θαλάσσια ελληνοαλβανικά σύνορα. -Εχει αποδεχθεί τον περιορισμό της Β.Ηπείρου στις αλβανικές μειονοτικές ζώνες παραιτούμενo από κάθε άλλη διεκδίκηση ακόμη και σε επίπεδο προσώπων.
-Ενθαρρύνει τις αλβανικές διώξεις και συνεργάζεται με την αλβανική κυβέρνηση στην εξόντωση αγωνιστών όπως ο Κ. Κατσίφας.
-Απαγορεύει σιωπηρά στη δημόσια διοίκηση να χρησιμοποιεί τον όρο "Β. Ηπειρος" αποθαρρύνοντας και αποδοκιμάζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους που του κάνουν χρήση.

Ο κατάλογος φαίνεται ατελείωτος. Η Αθήνα έχει αποτύχει ως εθνικό κέντρο του ελληνισμού και αντί να ενεργεί ως πόλος συσπείρωσης των απανταχού Ελλήνων, ενεργεί ως εθνομηδενιστικό κέντρο, κατευθυνόμενο από αρνησιπάτριδες, ανθέλληνες, ξενόδουλους, ξενοκίνητους, δειλούς, ανεύθυνους και προπάντων προδότες.

Ας αναλογιστούμε βεβαίως τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και σε τόσα άλλα ζητήματα εθνικής σημασίας όπως π.χ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, για να εξαχθεί το αναγκαίο συμπέρασμα. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας ίσως να αποδεικνυόταν κατάλληλο για την... Σουηδία (πολύ αμφιβάλω και ως προς αυτό) αλλά γι' αυτήν εδώ τη γωνιά της γης αποτελεί τον μεγαλύτερο και χειρότερο κίνδυνο.

Ας απαλλαγούμε απ' αυτούς το συντομότερο - όσο ακόμη υπάρχουμε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου