Αδύναμα τα μέτρα κατά του COVID-19 στην Ελληνική Μειονότητα

27/11/20, 18:25
Κατηγορία: Απόψεις / Συντάκτης: Newsroom

Στον αντίποδα των ελάχιστων περιπτώσεων νοσηλείας Βορειοηπειρωτών, που νοσούν από COVID – 19, στα νοσοκομεία της Ελλάδος και συγκεκριμένα σ' εκείνα των Ιωαννίνων, στέκει εκείνη η μεγάλη μερίδα των ντόπιων Ελλήνων του Νότου της χώρας, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και άνεση, ούτως ώστε να μεταβεί στην Ελλάδα, παραμένοντας έτσι σε κατ' οίκον απομόνωση μέχρις ότου η υγεία τους βελτιωθεί. 

Αρκετοί μάλιστα αρνούνται να νοσηλευτούν ή και να μεταβούν για απλές ιατρικές εξετάσεις στο απαρχαιωμένο και εντελώς καταρρακωμένο αλβανικό σύστημα υγείας. Όπως οι ίδιοι λένε, ο ιός της σύγχρονης πανδημίας δεν είναι ο μόνος που μπορεί να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο, μιας και αρκετά ενδονοσοκομειακά μικρόβια μπορούν να τους μολύνουν. 

Κυριολεκτικά οι άνθρωποι βρίσκονται στο έλεος του Θεού και μερικών μεμονωμένων άξιων νοσηλευτών και ιατρών που επιμένουν να ασκούν το λειτούργημά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν. Παρά τα όσα επανειλημμένα αναφέρθηκαν σε ποικίλα μέσα ενημέρωσης του τόπου μας και όχι μόνο, η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνεχίζει να είναι προνόμιο των λίγων, παρά τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα που έχει εν συνόλω η εν Αλβανία Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Εν έτει 2020 οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου συνεχίζουν να ελπίζουν σε οργανωμένες πρωτοβουλίες ιατροφαρμακευτικών αποστολών συμπατριωτών ή και αδερφών Ελλαδιτών.

Όπως πληροφορούμαστε, στα χωριά του Δήμου Δρόπολης, πολλοί κάτοικοι που έχουν προσβληθεί από τον ιό, δεν έχουν καν την δυνατότητα ενός τεστ ελέγχου και έτσι ως ασυμπτωματικοί φορείς, μεταδίδουν τον ιό σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες. 

Η συνέχιση με τις τυχόν μεταλλάξεις του COVID – 19 είναι μαθηματικά σίγουρο, πως αν δεν καταπολεμηθεί οργανωμένα, θα αποβεί μοιραία για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και όχι μόνο!

Ο Ανταποκριτής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: