Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εδραιώσουν την δικαιοσύνη στην Αλβανία;

Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εδραιώσουν την δικαιοσύνη στην Αλβανία;

Είναι πολλά τα προβλήματα που μένουν εκκρεμές ή σχεδόν άλυτα στην Αλβανία, λόγω του φάσματος που λέγεται «δικαιοσύνη».

Δεν μπορούν, λένε, να βρουν «καθαρούς» και «ανόθευτους» δικαστές και εισαγγελείς, για να εδραιώσουν τα υψηλά δρώμενα της δικαιοσύνης όπως είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαιοσύνης, που ρυθμίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις κι άλλα θέματα ή το Ανώτερο Συνταγματικό Δικαστήριο που συνάπτει Συνταγματικές παραμέτρους, που καταργεί και τις προεδρικές διατάξεις.

Κάθε τόσο ανακοινώνεται πως ο τάδε ή ο δείνα δικαστής δεν πέρασε στην «δικαστική εξέταση», που σημαίνει πως δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την μυθική περιουσία του, που μόνον με τον μισθό του και τον ιδρώτα του, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Που σημαίνει πως στη γενικότητα οι δικαστές και οι εισαγγελείς έχουν την ποδιά τους λερωμένη από τις διεφθαρμένες πράξεις τους. Δεν μπορείς να τελειώσεις μια υπόθεση στα δικαστήρια χωρίς να δωροδοκήσεις. Οι υποθέσεις θα είναι μακροχρόνιες αφού θα ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά όλων των βαθμίδων. Ιδίως στις υποθέσεις των «μειονοτικών» που πρέπει να είναι «πολύ προσεχτικοί», να τους ταλαιπωρούν, να τους γδάρουν και να μην δώσουν λύση.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, όταν χρειάστηκε να αναιρέσει την συμφωνία των θαλασσίων χωρικών υδάτων με την Ελλάδα, λειτούργησε. Τώρα που ξαναγίνονται διαπραγματεύσεις για την τελική οριοθέτηση, βγάζουν την «κόκκινη κάρτα» της μην ύπαρξής του.

Και η μη ύπαρξή του τους βολεύει. Ιδίως το κυβερνών κόμμα, για να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες στον Πρωθυπουργό. Να μην γνωρίζει τα προεδρικά διατάγματα. Να διεξάγει μονοκομματικές εκλογές και να κερδίζει όλους τους δήμους όπως την περίοδο του αλήστου μνήμης Ενβέρ. Να καθαιρεί και να διορίζει υπουργούς της αρέσκειάς του. Να βασιλεύει ο μονοκομματισμός με μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη, με μια απέραντη χασισοβιομηχανία.

Μάλλον, δε θέλουν να εδραιώσουν την δικαιοσύνη. Διότι τέτοιες είναι οι «αδερφικές συμβουλές» του Σουλτάνου και του Σόρος.

Απ' αυτές ρέει και η στάση προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπου και τα ίδια τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μαρτυρούν για τα μαύρα της χάλια, λόγω κλοπών και διαρρήξεων. Που αν και κλείνει χρόνος από την στυγνή δολοφονία του Κωνσταντίνου, αρνούνται να βγάλουν το πόρισμα. Μα και η στάση προς την Ελλάδα, που, αν και έχει κοντά ένα εκατομμύριο Αλβανούς, στη θέση των ευχαριστιών ξεστομίζουν ύβρεις και διαστρεβλώσεις.

Συμβουλές ακόμα που την μη ύπαρξη κράτους, όπως διαλαλούν και οι ίδιοι οι Αλβανοί, να την καλύψουν με τον εθνικισμό, με την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Συνελήφθη Αλβανός με γεμάτο όπλο στην Χιμάρα
Ποιόν δρόμο παίρνουν Ελληνοαλβανικές σχέσεις;
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Sample Image

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας καταγγέλει τις παράνομες μεθόδους κρατικών οργάνων για την εγγραφή των περιουσιών

Ανακοίνωση  Η ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει κατ' επανάληψη ενημερώσει τους κατοίκους και γηγενείς ιδιοκτήτες της Χιμάρας για τις παρατυπίες που έχουμε διαπιστώσει στους δύο νόμους που ορίζουν το περιουσιακό ζήτημα και την...

04/06/2020, 21:10

Sample Image

Η πολιτική της Ελλάδος προς τους Βορειοηπειρώτες να έχει συνέχεια και να είναι συγκεκριμένη

Η Πρώτη Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας που συνήλθε το Φεβρουάριο του 1992 ανέδειξε το Γενικό Συμβούλιο και το Γενικό Προεδρείο. Ένα από τα καθήκοντα που έβαλε το Γ. Προεδρείο...

04/06/2020, 20:09

Sample Image

150.000 Αλβανοί έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα σύμφωνα με την Eurostat

Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat αναφέρονται μεταξύ των άλλων στους Αλβανούς που έλαβαν υπηκοότητα σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών και οι Αλβανοί που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα.«Από το...

04/06/2020, 15:15

Sample Image

Θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό της 23χρονης Αλεξάνδρας - Από τον Άγιο Βασίλη η μητέρα της

​«Το ήξερε πολύ καλά ο γιατρός ότι ήταν επείγον περιστατικό και δεν την έβαλε μέσα. Γιατί την κράτησε στο νοσοκομείο. Θα φωνάξω! Την κράτησε στην κλινική του 7 – 8...

03/06/2020, 19:37

Sample Image

Η παρακμή του ιστορικού κάστρου της Χιμάρας (φωτορεπορτάζ)

Γράφει ο Αινείας ΝεστούρηςΧτισμένο κατά τον 5ο αιώνα π.Χ σε μια κορυφή λόφου με υπέροχη θέα, το κάστρο της Χιμάρας απαιτεί λίγη προσοχή. Ένα ιστορικό κομμάτι της περιοχής παρακμάζει και φθείρεται...

31/05/2020, 13:00
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη