Ελλιπέστατη η ελληνική παρουσία στα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Ελλιπέστατη η ελληνική παρουσία στα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Ένα σύνηθες και παγιωμένο φαινόμενο στα θέματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, δεν είναι άλλο από εκείνο της αδιαφορίας. Συνεπώς, υπό τις παρούσες συνθήκες η παγίωση των δυσκολιών είναι μονόδρομος. Πράγμα που ολοένα και ενδυναμώνει την αβεβαιότητα των μόνιμων κατοίκων του χώρου μας.

Δυστυχώς οι μεμονωμένες «αναλαμπές» υποστήριξης από διάφορους φορείς της Ελλάδος δεν μπορούν να δράσουν καταλυτικά στην επανάκτηση της αξιοπιστίας τους απέναντι στους Βορειοηπειρώτες. Κι αυτό διότι υπάρχουν μεγάλα διαστήματα πλήρους παραμέλησης της κοινότητας.

Ασφαλώς και η επίσημη ελληνική πολιτεία έχει τον τρόπο να γνωρίσει από κοντά την όλη κατάσταση, αλλά φαίνεται πως η δική μας ανεκτικότητα στις καταπατήσεις των εθνικών – ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζει μια περίπλοκη φοβία ως προς την γνωστοποίησή τους. Οι τοπικοί ιθύνοντες των δύο ελληνικών – ομογενειακών δήμων και όχι μόνο, είναι υποχρεωμένοι να θέτουν καθημερινά όλα τα θέματα των δημοτών τους υπό πλήρη διαφάνεια.

Προεκλογικές υποσχέσεις, ηγετικές θέσεις, εφήμερες λύσεις και ένα σωρό άλλα πράγματα, έρχονται να καθησυχάσουν μονομερώς τους ντόπιους Έλληνες. Με μια τάξη επιδεικτικών «αρχόντων», να προσπαθεί να πείσει τον μέσο Βορειοηπειρώτη πως όλα βαίνουν καλώς, χωρίς όμως να εξηγεί τον τρόπο.

Ήδη το ενεργό δυναμικό του τόπου επιθυμεί διακαώς να εγκαταλείψει τις πατρογονικές μας εστίες ή αδυνατεί να προσδιορίσει το κίνητρο που θα ενισχύσει τη θέλησή του για μόνιμη παραμονή. Κανένας νοήμων νέος δεν επιθυμεί να γίνει κομματικό φερέφωνο, να «χρωματιστεί» πολιτικά, να απαρνηθεί την καταγωγή του, μόνο και μόνο για να του παρασχεθεί μια θέση εργασίας που μετά βίας θα του εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Επομένως η Ελλάδα αντί να επιμείνει στην υποστήριξη της νεότητας και στην περίθαλψη του γήρατος, καλλιεργεί με τον τρόπο της τη φυγή και την ένδεια. Αφήνει βορά στις ορέξεις αλλότριων ηγετών τους ομοεθνείς της, επιμένοντας στην αποστασία.

Με το να χαρακτηρίζονται «ακραίοι» ή «υπερβολικοί» οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι η άτοπη αντιδραστικότητα και η καπήλευση της φωνής τους. Όταν ως μόνο κριτήριο πίεσης τίθεται η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και τίποτε άλλο, τότε διαφαίνεται έντονα η επιθυμία της μητέρας – Ελλάδας να εγκαταλείψουμε μόνιμα τη γη μας.

Μια προτεινόμενη λύση ως προς την ελληνική πλευρά, είναι η επιμονή της στην συνεχή και αμερόληπτη ενημέρωση των προβλημάτων μας, χωρίς «διαμεσολαβητές».

Αναμένουμε μια πραγματικά ανθρωπιστική – εθνική αντιμετώπιση!

Αδέσμευτος Βορειοηπειρώτης

H ΕΕΜ έχει υποστεί τα πάνδεινα, δεν υπάρχει αστικό...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Μεταπτυχιακού προγράμματ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Sample Image

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας καταγγέλει τις παράνομες μεθόδους κρατικών οργάνων για την εγγραφή των περιουσιών

Ανακοίνωση  Η ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει κατ' επανάληψη ενημερώσει τους κατοίκους και γηγενείς ιδιοκτήτες της Χιμάρας για τις παρατυπίες που έχουμε διαπιστώσει στους δύο νόμους που ορίζουν το περιουσιακό ζήτημα και την...

04/06/2020, 21:10

Sample Image

Η πολιτική της Ελλάδος προς τους Βορειοηπειρώτες να έχει συνέχεια και να είναι συγκεκριμένη

Η Πρώτη Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας που συνήλθε το Φεβρουάριο του 1992 ανέδειξε το Γενικό Συμβούλιο και το Γενικό Προεδρείο. Ένα από τα καθήκοντα που έβαλε το Γ. Προεδρείο...

04/06/2020, 20:09

Sample Image

150.000 Αλβανοί έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα σύμφωνα με την Eurostat

Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat αναφέρονται μεταξύ των άλλων στους Αλβανούς που έλαβαν υπηκοότητα σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών και οι Αλβανοί που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα.«Από το...

04/06/2020, 15:15

Sample Image

Θρήνος και οργή για τον άδικο χαμό της 23χρονης Αλεξάνδρας - Από τον Άγιο Βασίλη η μητέρα της

​«Το ήξερε πολύ καλά ο γιατρός ότι ήταν επείγον περιστατικό και δεν την έβαλε μέσα. Γιατί την κράτησε στο νοσοκομείο. Θα φωνάξω! Την κράτησε στην κλινική του 7 – 8...

03/06/2020, 19:37

Sample Image

Η παρακμή του ιστορικού κάστρου της Χιμάρας (φωτορεπορτάζ)

Γράφει ο Αινείας ΝεστούρηςΧτισμένο κατά τον 5ο αιώνα π.Χ σε μια κορυφή λόφου με υπέροχη θέα, το κάστρο της Χιμάρας απαιτεί λίγη προσοχή. Ένα ιστορικό κομμάτι της περιοχής παρακμάζει και φθείρεται...

31/05/2020, 13:00
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη