Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Η αστυνομία Αργυρόκαστρου συνέλαβε 12 λαθρομετανάστες με κατεύθυνση το Μαυροβούνιο

Η αστυνομία Αργυρόκαστρου συνέλαβε 12 λαθρομετανάστες με κατεύθυνση το Μαυροβούνιο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.himara.gr, η διεύθυνση πολιτισμού Αυλώνας που ανήκει στο αλβανικό υπουργείο πολιτισμού και είναι το αρμόδιο όργανο στα θέματα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία στην περιοχή, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει μνημείο στον χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό της Χιμάρας Δρυμάδες.

Σύμφωνα πάντα με την διεύθυνση πολιτισμού Αυλώνας, στο χωριό Δρυμάδες υπάρχουν 20 εκκλησίες εκ των οποίων 3 έχουν χτιστεί επάνω σε πολιτιστικά μνημεία, όμως ο Άγιος Αθανάσιος δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.

Ποιος λοιπόν και γιατί δρομολόγησε την παράνομη κατεδάφιση του ναού;

Ο βουλευτής της περιοχής με το σοσιαλιστικό κόμμα και στενός συνεργάτης του Αλβανού πρωθυπουργού, Κότσο Κοκδήμα, προ ημερών ζήτησε από τον προϊστάμενο την διεύθυνσης πολιτισμού Αυλώνας να χαρακτηρίσει το σημείο που έχει χτιστεί ο Άγιος Αθανάσιος ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με απώτερο σκοπό να γκρεμιστεί ο Ιερός Ναός. Η απάντηση της διεύθυνσης πολιτισμού Αυλώνας προς τον Κοκδήμα ήταν αρνητική.

Η κατεδάφιση δρομολογήθηκε από τον Κότσο Κοκδήμα που επιστράτευσε το πιόνι του, τον δήμαρχο Χιμάρας και την πολεοδομική αστυνομία (INUK). Ο λόγος; ο Κοκδήμα ψάχνει σημείο στην περιοχή για να χτίσει μνημείο στους Καθολικούς και αυτό διότι έχει ήδη κανονίσει το επόμενο καλοκαίρι "Καθολικό Συμπόσιο" που θα αναδείξει τις σχέσεις της Χιμάρας με τους Καθολικούς.

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Χειμαρριωτών Αμερικής
Αλβανία: Εντός χρόνων η κατασκευή του νέου αλιευτι...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη