Ο Ραμα επιμένει, επιστρέφουν οι μπουλντόζες στην Χιμάρα

Ο Ραμα επιμένει, επιστρέφουν οι μπουλντόζες στην Χιμάρα

Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν όταν πριν από μια εβδομάδα έφτασε στην Χιμάρα μια ολοκαίνουρια τεράστια μπουλντόζα η οποία δόθηκε στο Δημαρχείο με σκοπό την "ανάπλαση καναλιών ύδρευσης", καθώς τέτοια κανάλια απλά δεν υπάρχουν στην Χιμάρα. Η απορία τους λύθηκε όταν στις 22 Φεβρουαρίου, η Αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε (για δεύτερη φορά) την απαλλοτρίωση 23 κατοικιών και περιουσιών για να κατεδαφιστούν ώστε να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας, το ίδιο σχέδιο που κρίθηκε από το θεσμό του Συνήγορου του Πολίτη ως παράνομο και καταχρηστικό.

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης στις 22 Φεβρουαρίου "Για την απαλλοτρίωση περιουσιών και ακίνητης περιουσίας προς όφελος του δημοσίου για την κατασκευή του έργου ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας" είναι ουσιαστικά αντιγραφή της προηγούμενης απόφασης της Κυβέρνησης άρθ. 630, ημερομηνίας 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Η τοπική οργάνωση της ΟΜΌΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ στην Χιμάρα προχώρησαν στην έκδοση δελτίου τύπου με το οποίο καταδικάζει τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης Ράμα κατά της περιουσίας του Ελληνικού πληθυσμού στην Χιμάρα.

Οι τελευταίες κινήσεις της Κυβέρνησης Ράμα γίνονται:
- Ένα μήνα μετά την έκδοση της Έκθεσης της Πορείας ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ η οποία αναφέρει ως όρο ένταξης τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας στην Αλβανία και της περιουσίας ως μέρος αυτών των δικαιωμάτων.
- Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη στην Χιμάρα της πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα κας Ελένης Σουρανή, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των συνταγματικών δικαιωμάτων του λαού της Χιμάρας από την Αλβανική κυβέρνηση.
- Δύο μέρες μετά την κατάθεση μήνυσης στο πρωτοδικείο της Αυλώνας από τους κατοίκους της Χιμάρας κατά του Δημαρχείου Χιμάρας με αίτημα την ακύρωση του σχεδίου ανάπλασης της πόλης και την ανάκληση αποφάσεων κατεδάφισης που πάρθηκαν με βάση αυτό το σχέδιο.

Αντιμέτωπος με το αβέβαιο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, με την αντιπολίτευση στους δρόμους, το κυβερνητικό συνασπισμό να αποδυναμώνετε λόγω απιστίας των τσάμηδων και τους βουλευτές με ποινικό μητρώο, την χώρα να μετατρέπετε σε χασισοφυτεία, ο πρωθυπουργός φαίνεται να βρήκε την λύση στα προβλήματα:

Χτυπά την Χιμάρα με την ελπίδα μιας βίαιη σύγκρουσης με τους κατοίκους της όπου θα επέμβει διπλωματικά και η Ελλάδα, σενάριο που θα τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της κυβέρνησης και της χώρας και θα του δώσει την στήριξη των εθνικιστικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου