Μπερίσα: «Αυτός είναι ο οικισμός έκτασης 19.000 τ.μ. στους Δρυμάδες, που ανήκει στον Έντι Ράμα και τον αδερφό του»

Μπερίσα: «Αυτός είναι ο οικισμός έκτασης 19.000 τ.μ. στους Δρυμάδες, που ανήκει στον Έντι Ράμα και τον αδερφό του»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα κατήγγειλε μέσω ανάρτησης φωτογραφίας στην προσωπική του σελίδα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης την ανέγερση τουριστικού θέρετρου - οικισμού στο χωριό Δρυμάδες από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον αδερφό του.

Πρόκειται για τον οικισμό White Rocks που χτίζετε σε ένα παραθαλάσσιο κτήμα έκτασης 19.000 τ.μ. στην παραλία της συνοικίας Γκιλεκάτες του χωριού Δρυμάδες και έχει αδειοδοτηθεί με απόφαση της Εθνικής Πολεοδομικής Επιτροπής με υπογραφή του ίδιου του Ράμα ο όποιος είναι και πρόεδρος αυτής της επιτροπής. Η άδεια ανέγερσης του οικισμού έχει εκδοθεί για λογαριασμό της Εταιρίας EUROCOL Shpk το Μάρτιο του 2014 και έχει ανανεωθεί πρόσφατα για δύο ακόμα χρόνια με απόφαση της ίδιας επιτροπής.

Η καταγγελία του Μπερίσα βασίζεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Ράμα συνεργάζεται στενά με την εταιρεία αυτή η οποία παίρνει την ανάθεση κατασκευής πολλών δημοσίων έργων στην Αλβανία. Η ίδια εταιρία έχει κατασκευάσει και την προσωπική κατοικία του πρωθυπουργού Ράμα και σύμφωνα με την δήλωση πόθεν έσχες του το 2015, χρωστούσε στην εταιρία EUROCOL Shpk σχεδόν 180.000 ευρώ για τις εργασίες κατασκευής της κατοικίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Έντι Ράμα, δηλώνει ως έσοδα την αμοιβή του ως πρωθυπουργός, τα έσοδα από την πώληση των πινάκων ζωγραφικής του και από την πώληση ενός βιβλίου που έχει εκδώσει το 2011, οπότε είναι "άγνωστο" πως θα ξεχρεώσει το χρέος του προς την εταιρία EUROCOL Shpk.

Τα έργα ανέγερσης του οικισμού είναι σε προχωρημένο στάδιο και τα διαμερίσματα μαζί με τις βίλες ήδη διατίθενται προς πώληση μαζί με το οικόπεδο καθώς η εταιρία διαθέτει και τίτλο ιδιοκτησίας για το κτήμα, κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς στην περιοχή της Χιμάρας δεν υπάρχει εγγραφή των κτημάτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο και δεν μπορούν να εκδοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας, τουλάχιστον όχι για τους ντόπιους κατοίκους της Χιμάρας.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου