Οι Χιμαραίοι δηλώνουν παρόν στα Τίρανα με πορεία διαμαρτυρίας

Οι Χιμαραίοι δηλώνουν παρόν στα Τίρανα με πορεία διαμαρτυρίας

Στις 28 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της Χιμάρας "μετέφεραν" την διαδήλωση τους στην Αλβανική πρωτεύουσα στα πλαίσια της αντίθεσής τους στα σχέδια της Αλβανικής κυβέρνησης για την κατεδάφιση κατοικιών και την απαλλοτρίωση περιουσιών που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Χιμάρας.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τα τοπικά παραρτήματα του Δημοκρατικού Κόμματος και της οργάνωσης ΟΜΌΝΟΙΑ της Χιμάρας, στα πλαίσια της συνεργασίας προοδευτικών αργανώσεων για την προστασία περιουσιών στην Χιμάρα με την συμμετοχή του πρώην βουλευτή της Χιμάρας κ. Νικολάκη Νεράντζη.

Οι λιγοστοί κάτοικοι της Χιμάρας που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την Χιμάρα, έκανα πορεία στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της κατεδάφισης των κατοικιών τους και κατά της πολιτικής λεηλασίας των περιουσιών τους από την Αλβανική κυβέρνηση.

Οι Χιμαραίοι διαδηλωτές έγιναν δεκτοί με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα στην κεντρική διαδήλωση του Δημοκρατικού κόμματος και έτυχαν θερμού χαιρετισμού από τον πρόεδρο του κόμματος Λουλζίμ Μπάσα. Εκ μέρους των κατοίκων της Χιμάρας έκανε δηλώσεις o κ. Νικολάκης Νεράντζης.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε λίγες ημέρες μετά την νέα απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης για την απαλλοτρίωση 23 περιουσιών στην Χιμάρα και είναι η πρώτη φορά που οι τοπικές οργανώσεις της ΟΜΌΝΟΙΑΣ και του Δημοκρατικού Κόμματος στην Χιμάρας οργανώνουν μια διαδήλωση από κοινού μετά την εκλογή του Αντρέα Γκιώνη ως προέδρου του τοπικού παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Χιμάρα.

Με αφορμή την συνεργασία αυτή υπήρξαν και επικρίσεις από τους συνήθεις "ακτιβιστές του καναπέ" που κατακρίνουν την συνεργασία προοδευτικών οργανώσεων στην Χιμάρα για την προστασίας της περιουσίας, στο όνομα της διατήρησης της πολιτικής τους ταυτότητας.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου