Βιβλιοπαρουσίαση: Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική – Γεφυρώνοντας δύο πατρίδες

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική – Γεφυρώνοντας δύο πατρίδες», που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Στο βιβλίο γίνεται ιστορική αναδρομή για την περιοχή της Βορείου Ηπείρου και παρουσίαση των γεγονότων που οδήγησαν στον ξεριζωμό των κατοίκων της και τη μετακίνηση και εγκατάσταση πολλών εξ αυτών στη Χαλκιδική.

Επίσης παρουσιάζεται το σπουδαίο έργο των Βορειοηπειρωτών μαστόρων της πέτρας και του ξύλου και τα γενεαλογικά δένδρα των οικογενειών που εγκαταστάθηκαν σε διάφορα χωριά του νομού μας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι αφηγήσεις και τα αφιερωματικά κείμενα, τα αποσπάσματα ημερολογίωνκαι τα ντοκουμέντα εμπλουτίζονται με φωτογραφικά στιγμιότυπα οικογενειών, γάμων, εκδρομών, εκδηλώσεων, αλλά και έργων γόνων Βορειοηπειρωτών.

Το βιβλίο αποτελεί μια διαχρονική πηγή πληροφοριών για τους νεότερους και λεύκωμα αναμνήσεων για τους μεγαλύτερους ελπίζοντας να αποτελέσει παρακαταθήκη τόσο για τις σημερινές όσο και για τις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από το γυναικείο πολυφωνικό μουσικό σχήμα ΔΙΩΝΗ.

Έντι Ράμα: «Θεός φυλάξοι αν βγεί ο Τράμπ»
Χαλύβδινη ασπίδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

Λίστα ενημερώσεων

Γραφτείτε στην λίστα ενημερώσεων του himara.gr για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο.