Καταπάτηση περιουσίας με τις πλάτες των τοπικών αρχών καταγγέλλει οικογένεια από την Χιμάρα

ekskafeas-katapatisi

Μια νέα περίπτωση καταπάτησης με πλαστά έγγραφα καταγγέλλει οικογένεια από την Χιμάρα ενώ παράλληλα οι τοπικές αρχές και η αστυνομία κάνουν τα στραβά μάτια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, καταπατητής είναι ο Λευτέρης Τζάνης, επίσης κάτοικος Χιμάρας, ο όποιος στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του γραφείου διαχείρισης αγροτικής γης στο δημαρχείο Χιμάρας επί δημαρχίας του Βίκτορα Μάτου. Για την θητεία του στην θέση αυτή, ο Λευτέρης Τζάνης είχε καταδικαστεί για πλαστογραφίες και κατάχρηση της δημόσιας θέσης που κατείχε την περίοδο 200-2003.

Η οικογένεια Μπούτα καταγγέλλει πως η καταπάτηση βασίζεται σε πλαστά έγγραφα ιδιοκτησίας τα οποία είχαν εκδοθεί την περίοδο που ο ίδιος ο Τζάνης εργαζόταν στο δήμο Χιμάρας. Ο Λ. Τζάνης ισχυρίζεται πως έχει έγγραφα σύμφωνα με τον νόμο 7501 που αφορά αγροτική γη, την στιγμή που ο ίδιος έχει διατελέσει υπεύθυνος διαχείρισης της αγροτικής γης.

Το δημαρχείο της Χιμάρας και οι τοπικές αστυνομικές αρχές όχι μόνο δεν παρεμποδίζουν τον καταπατητή όπως θα έπρεπε, απεναντίας παρατηρείται μια απόπειρα συγκάλυψης καθώς αρνούνται να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις στην οικογένεια Μπούτα σχετικά με την άδεια εργασιών που ισχυρίζεται πως κατέχει ο Λευτέρης Τζάνης. Σύμφωνα με την νομοθεσία, κάθε άδεια οικοδομικών εργασιών στον δήμο, πρέπει να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στο χώρο του δημαρχείου ώστε να μπορούν να το δουν όλοι οι κάτοικοι, κάτι που φυσικά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει συμβεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου